15. mars 2011

Ditt beste husmortips...


God dag damer - håper dere har en fin formiddag :) Idag vil jeg utfordre dere som er innom til og fortelle meg deres beste husmortips, det kan vær alt fra flekkfjerning-tips, hvordan holde det ryddig og rent i en hektisk hverdag, fordeling av arbeid osv... Jeg er ikke den fødte husmor selv, men liker og ha det rent og ryddig rundt meg, så hvert tips er gull verdt - kanskje dere selv også får noen nye tips!!:)Kan jo dele mitt tips da, noe som jeg syns er ett genialt og veldig enkelt tips, som gir kjempegodt resultat med bare denne enkle kluten og rent vann!! Diss klutene fra Jordan bruker jeg til og vaske vinduer med, først bruker jeg en med vann og vasker over vinduene godt, så bruker jeg en tørr ren til og tørke over - skinnende rene vinduer ... Man får kjøpt billigere varianter på Nille også vet jeg, og de er vist også kjempegode! Jeg digger denne enkle måten og vaske vinduer på ihvertfall, slipper mye styr, det liker vi ;) 

Håper på mange tips fra dere nå altså, for så vakre hjemmene deres er, så der må jo ha noen tips?


 Ha en fin dag, nyt den

 post signature

11 kommentarer:

Birte sa...

Mitt beste HusmorTips må være :1: bruk støvsugeren når du tørker støv, også på lister. Det gjør sikkert mange av dere allerede, men hvis ikke, fest på "støvtuten" og sug vekk støvet. Det er kjapt og greit og kan gjøres flere ganger i uken..
nr 2: Kjøp billige skittentøys kurver i plast på IKEA(tror egentlig de er ment til kildesortering, kan plasseres i høyden og er skrå med åpning foran. )
Skriv på med sprit tusj f.eks. 30 grader 40 grader eller Lyst/mørkt tøy.
Veldig enkelt når man skal vaske / sortere klær. Og for og forenkle sorteringsjobben etterpå, ha kurver med alle i huset´s navn, og sorter etter hvert som man bretter sammen. Da kan kurvene enkelt fraktes med til det rommet klærene hører til ....

Ingrid sa...

Zalo og salmiakk blandet ut i vann er supert mot fett som setter seg overalt på kjøkkenet. Vi prøvde alt på noen flekker i taket her uten at det virket, fikk tips om den blandingen og vips var det borte :)

Jatte sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Jatte sa...

Birte: Flotte tips dette, genialt med sortering system på vaskerommet, og definitivt ett system jeg ønsker meg selv når vi skal ordne litt på vaskerommet - for selv om vi bare er to blir det mye klær, håndklær osv som skal vaskes i løpet av en uke!

Takk for fine tips:))

Ingrid:

Kjempefint tips, spesielt kjøkkenvifta/ventilatoren blir jo full av fett - den er rett og slett noe hærk og vaske, så dette skal jeg teste neste gang!!:)

MissMette sa...

Artig innlegg :) er enig med Birthe, jeg også bruker å støvsuge, over alt!!! Støvsuger med en liten børste alt fra skapdører, lister, tastatur, tv, benkeplater... alt :) Ellers har jeg begynt med en ny ting for å ha det ryddigere - og det er når jeg kjøper en ting, så må en annen ting ut! Slik sammler det ikke opp ting over alt :) Så har jeg alltid det veldig ryddig rundt meg, og det er fordi jeg har en plass til alt :) ...så lenge jeg alltid tar meg meg en ting ut og setter på plass, så er det stor sett alltid ryddig i huset :) Litt tips fra meg :) Håper du ellers har det bare fint, Jatte... Jeg har dessverre ikke fått besøk så mange i det siste da jeg har holdt på med vårrengjøring av soverom og klær!!! - usj, så mye arbeid, men så godt å ha det ferdig til våren :) Ønsker deg en fin, fin dag videre... Klem fra Mette

Synnøve sa...

Så masse fine tips. Jeg tenkte og tipse deg om vindusvasking, men ser at du vasker vinduene på samme måte som meg:)
Jeg starter på soverommet og rydder alle rom på formiddagen og støvsuger. Må støvsuge ofte ettersom vi har hund. Når en rydder hver dag,så slipper en at det hoper seg opp med ting og tang.
Klem

Tone sa...

Hei!!
Så godt med slike husmortips da:)) Skal jammen testes ut neste gang!! Ha en fin uke, klem Tone

Maias Fabelaktige Verden sa...

Hei og hopp!
Mitt beste tips er Plumbo Clean fettløser - den funker på ALT! Ventilatorhetten min blir fettfri, fettflekker på klærne blir borte, felger blir rene og de underfundigste og fettbestandige flekker blir borte! Me love!

Ellers morsomt å lese hva de andre skriver :-)
Klem

Nina sa...

Haha - her har du virkelig truffet på husmora med stor H. Ikke ;). Jeg skal tenke skikkelig godt etter og se om jeg kan komme på noe - men nå har jeg tenkt i fem minutter uten å komme på et eneste godt tips.

Anonym sa...

Hei på deg!
Koselig med kommentar inne hos meg, det setter jeg pris på :)

Da får jeg komme med noen tips:

1.
For å rengjøre microen: Sett en kopp med sitronvann i microen, kjør noen minutter, så er det bare å tørke overflatene rene...

2.
Det samme funker i ovnen, ta vann med litt sitron i langpannen, la det stå inne i varm ovn til det dannes damp, og tørk rent. Billig og bra!

3.Skitne termoser og kaffekanner blir som nye med litt litt oppvaskmaskinpulver, la stå i noen tiper = SHINY! ;)

Legger meg forresten som følger, du har så flott en blogg!:)
Og det skiltet, det har jeg på kjøleskapet.. hihi..
Ha en fin dag!:)
Klemmer fra Ida <3

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Eg notera flittig her also-er so lite husmor som det kan bli!!! :S

Klem M♥