Hundeliv


25. Mars 2009 ble kullet med Keegan født, på stamtavlen heter han Mopsebos Gunnar.
Bare ett par uker etter kom jeg i kontakt med Gunhild som driver mopsebo, vi utvekslet mailer og det ble klart at hun hadde en hanne i kullet som kunne bli vår... ukene gikk alt for sakte frem mot å få hente han 8 uker gammel - på 8 ukers dagen hans kjørte vi den 5 timer lange turen herfra og til Dokka for og hente han hjem, vi gledet oss så utrolig mye!!

Endelig var vi fremme og jeg kom inn å så alle de nydelige små som satt bak gitteret, Gunhild spurte om jeg kunne se hvem av dem som var Keegan (hun hadde sendt meg masse bilder) jeg bøyer meg ned, ser på han å sier "er det han der?" Gunhild nikker å smiler å tar han opp å gir han til meg.. tårene mine presset på og smilet gikk nesten rundt! På bilde over hadde jeg nettopp fått han i armene mine


Keegan fant seg fort til rette hjemme hos oss, han var en veldig snill valp og gjordet lite ugang, utenom å ødelegge alle sengene vi kjøpte til han ;) Vi brukte litt tid på å vende han til og sove i bur om natten, men ellers gikk det veldig fint! Når han var 4 mnd var han stueren (kun noen små uhell etter det om vi var for lenge borte osv). Vi husker derfor tilbake på valpetiden som en koselig tid og ikke som kjas og mas som vi fikk høre mye om på forhånd!


Vi valgte å starte på valpekurs og gikk også videregående valpekurs, det var veldig lærerikt og spennende og få ta del i, vi møtte mange fine hunder og folk, folk vi idag også trener agility og lydighet sammen med :) 

Vi har også vært på flere andre hundekurs!!


Agiliy var noe av det vi ble introdusert for via den herlige gjengen på hundeklubben, de tok oss inn i varmen og har hjulpet oss masse på veien fra helt ferske og ikke viste hva ett agility-hinder var nesten og til og kunne litt mer slik vi gjør idag!

I April 2012 var vi med på ett Agility kurs og kosa oss masse!
Utrolig gøy å jobbe på denne måten med Keegan å se at han koser seg sånn på banen som han gjør.. alt vi gjør er jo en lek, og man bruker både kropp og hode samtidig noe som er sundt uansett str på hunden .


Vi trener nå Agility hver Torsdag kveld, og lærer masse nytt hver gang - det er GØY og trene hund!


I tillegg til Agility trener vi lydighet, det har vi egentlig holdt på med helt siden valpekurset.. men i April i år (2012) debuterte vi i vår første (uoffisielle) LP konkurranse, nemlig Telemarksapellen! Det går ut på akkurat det samme som i en vanlig konkurranse, med ekte dommere, regler og det hele, man får poeng og premier - Jeg var veldig nervøs før vi skulle inn i ringen, Keegan er en slik hund som kun jobber for MAT og ingenting annet, han har aldri gått så mange øvelser etter hverandre uten å få godbit før så det ble en utfordring.

Men, han var utrolig flink helt frem til de siste øvelsene da han rett og slett viste meg fingeren og var lei.. han hadde jo vært superflink men fikk ingen belønning i form av mat!!

Mer om denne opplevelsen kan dere lese her!


4.Juli 2013 flyttet verdens skjønneste Lillebror inn hos oss - en vakker liten gutt av rasen Griffon petit Brabancon, lillebror går til daglig under navnet Lille og vi er alle sammen blitt utrolig glad i han :)
Han vokser fint (blitt såååå stor allerede snufs) og ser ut til og kose seg veldig her hos oss sammen med Keegan og katten vår.


Lille har allerede vært med på flere fjellturer, han får da sitte i en bæreveske når han er sliten, men løper og koser seg fritt om han vil det - han er blitt introdusert for agility, og løper tunell som bare det, og vi trener litt kontakt og sitt - i August skal vi på valpekurs og det blir nok supergøy! Tror denne gutten blir morsom og jobbe med fremover..


Enda mer om vårt hundeliv finner dere i kategoriene: KeeganLillebror Hund, Lydighet, Agility ..