4. januar 2013

Å samle på servise

Bilde lånt her.

Den siste tiden har jeg snust litt på og begynne å samle på ett serviset, vi har ett serviset til 12 pers som vi bruker til hverdags, hvitt med gullkant og lilla blomster, veldig søtt og jeg liker det godt, men det passer ikke alltid å dekke med det, som feks nå til jul som jeg lånte ett av Tonje Merethe istede for siden det var litt for sommerlig til det røde på julaften ;) Jeg ønsker meg ett penserviset i skikkelig porselen, som kan brukes til penere anledninger!Men, serviset er DYRT og ihvertfall de jeg ønsker meg - jeg har falt helt for Extreme Platinum fra Tilbords, det dere ser påbildene her med firkantede former, med sølvkant.. Syns det er griselekkert rett og slett - veldig tidløst, men også spennende pga formene!Jeg kunne tenke meg og kombinere det med det runde serviset i samme stil som heter platinum, dette er med samme sølvkant og mønster og passer godt og kombinere.. 
Jeg drømmer meg helt bort og vurderer og tenker på om vi skal starte- i såfall har vi litt tid på og bestemme oss da vi ikke har bursdag før i Mars og Mai ;))

Ulempen med å starte å samle på ett så dyrt serviset er jo at det tar litt tid før man får brukt det siden man får en tallerken da og en kopp da, så kanskje vi skal først samle på middagsasjettene og så kaffeserviset etterpå? så får man brukt det litt etterhvert?


Dette bilde over er av Platinum, kunne kanskje tenke meg runde middagstallerkner og firkantede suppeskåler osv? Må tenke litt mer på dette ..

Hva syns dere?

Samler dere på noe serviset? Vis meg hvilket evt :))

God helg,
Klem Klem♥

10 kommentarer:

Frk.Rotekopp sa...

Fint servise :-) Samler ikke på servise, men på Hardanger bestikk. Men vurderer etterhvert å gå til innkjøp av Jamie Oliver sitt servise.

Trädgårds/Hage-intresserad sa...

Kjempefine serviser både det du har och de du funderer på...
Om jeg kan råde deg till noen ting, så fikk jeg rådet det er bra å tenke på om serviset er så pass hållbare så de kan brukes i oppvaskmaskina... og da er ofte 4-kantige fat ett problem... samt störrelsen på tallerken.

Ja jeg vet ikke om det ble till noen hjelp dette, men lycke till med å bestemme deg. Jeg går på loppis og köper tallerkner i vitt/benvitt eller liknende som står i stil med hverandre, men de blir jo aldrig som å kjöpe ett helt servise. Det serviset jeg begynnte å samle på sluttet de å lage så da var jeg like langt! Haha, jaja det er mange kepper i veiene ikke bare priset alltid...
Klem fra Lena

Villaveien nr 1 sa...

Godt nyttår :)
For et nydelig service.
Knalllekkert.
Og så fine bilder duta.
Jeg ønsker deg en god helg
Klem Margareth

Fru Thoresen sa...

Extreme Platinum er mitt absolutte favoritt-service, det er så nydelig! MEN vi syns slike samle-servicer er for dyrt, så vi gikk for Grand Cru når vi ønsket oss service til bryllupet. Tidløst og elegant, og det koster ikke skjorta å erstatte når små barnehender setter sine spor. Får heller piffe det litt opp med noen flotte dekketallerkner :)

Gårdsjenta sa...

det er et fint service ja :) vi samler på grey pearl :) Ønsket oss det til bryllupet, og da fikk vi jo mye til å starte med. ellers har vi fått til jul og jeg til bursdag. har så vi kan dekke til 12, med middag, forrett og dype, pluss at det begynner å samle seg opp med kaffe-servicet. det som virkelig er dyrt, er jo serverinsdelene.. har tre fat, tre boller og sausnebb nå, det fikk vi til bryllupet. men dette er jo et service som ofte kommer på 40 % hos Tilbords da ;)

Mette sa...

Jeg (les vi) samler på Platinum fra tilbords. Synes det er lekkert og så tidløst, akkurat det jeg var ute etter! :) Vi fikk så og så si fullt servise til bryllupet vårt i sommer og mangler nå bare litt av serveringsfatene. Så det lønner seg vist å gifte seg :p
Ha en fin lørdag!! Klem Mette

Rebekka sa...

Er jo så mye fint og velge mellom.
Synes det er veldig fint med noe som er tidløst, og passer til alle anledninger :)))
Blir spennende å se hva du bestmmer deg for.

Ha en fin kveld

KLem

Ine M. sa...

Råfint service det der ja! Samler foreløpig ikke selv, men dette var noe jeg virkelig kunne tenkt meg :-) Takk for tips ;-)

mkm sa...

ja, det er skikkelig gøy å ha et orntli fint servise å bruke i fine anledninger! vi samler på Silver Paisley fra Tilbords. det vil si, vi fikk hele serviset da vi giftet oss, både middags- og kaffeservise, for syv og et halvt år siden (så det er et triks å gifte seg ;) ) det som er artig med serviset er at jeg egentlig liker det bare bedre og bedre :)
lykke til med valget og samlingen!
-monakristin

Mayes Krypinn sa...

Servise var rålekkert. Jeg har et hvitt servise - Wien hvit - som mannen og jeg fikk i bryllupsgave, og det er jo over 20 år siden. Vet ikke om det eksisterer en gang. Men, for et års tid siden begynte jeg å kjøpe inn deler av et turkis servise fra Bohus. Det er ikke veldig dyrt, og har ikke masse serveringsfat ol. Men, jeg elsker fargen, og bare måtte ha det. For å se på det, gå inn på bloggen min
http://mayeskrypinn.blogspot.no/2012/06/sommerlig-lunsj-i-dag-skal-jeg-ha-besk.html

Klem Maye