16. februar 2011

Oppskrift på Sjokolademousse


Siden noen ønsket oppskriften på sjokolademoussen så skal dere selvfølgelig få det, av denne "røren" får man 4-6 porsjoner, spørs litt hvor store du vil ha dem, jeg fikk 4 av denne, å hadde ganske mye i disse glassene.. Skulle jeg spist det som dessert rett etter middag kunne de vært mindre, for dette er veldig mektig.


70% kokesjokolade 150 gram.
Egg 1
Eggeplommer 2
Eggehviter 2
Kremfløte 3 dl.
 
Smelt sjokoladen i vannbad. Pass på at det ikke kommer vanndamp oppi sjokoladen, da blir den fort grynete. Skill eggehviten fra eggeplommene, pisk eggehvitene stive og visp kremfløten - dette kan fint gjøres mens sjokolademassen kjølner litt. Visp først inn det hele egget i sjokoladen (hvis du dobler porsjonen visper du inn ett egg av gangen). Visp så inn en og en eggeplomme. Den stive eggehviten vendes forsiktig inn i sjokoladeblandingen med en slikkepott. NB! Ikke rør/visp kraftig, da blir ikke moussen lett og luftig. Vend til slutt inn kremen. 
 
Skal du lage en stor bolle med dette burde du lage det dagen i forveien så det får stivnet ordentlig, men om du bruker slike glass som meg så holder det med ett par-tre timer i kjøleskapet før servering.
Server med bær, krem eller hva du måtte ønske.. jeg syns det var kjempegodt med bær til, så det blir litt avbrekk av all sjokoladen :))
 
 Håper det smaker!
post signature

10 kommentarer:

Livet i det Blå huset sa...

Sjokolademousse - ME LIKE!!
Så kjempegodt ut:-)

Ha en god dag

klemmer herfra

PS hekledilla har inntatt huset

Lise sa...

Da skal jeg kose meg med sjokolademousse i kveld :-)

Happy Lia´s sa...

Det er faktisk litt dårlig gjort...her sitter jeg klokken litt over tolv på formiddagen og blir såååå fristet. Uten en sjokoladebit i huset...tortur...;)
Det så bare helt nydelig ut!!!

Mitt gode liv sa...

Snadder :)

God onsdag.
Klem Martha

Maias Lille Verden sa...

mmmmm! Det så sååå godt ut! HErlighet, kanskje en oppskrift jeg skal prøve til helgen.

Nydelig header du har! Keeagan er jo bare så nusselig på bildet!

Klem

Anonym sa...

Den så veeeldig god ut :-D

- Prec

Milena Marie sa...

Det så jo kjempe deilig ut da, og jeg som elsker sjokolademousse <3 må ta til meg den oppskriften og prøve en dag ;)

Må si du er kjempe flink :D

Fossestua sa...

Nam!! Det hørtes veldig godt ut!
Ser at du bloggurat knappen. Har prøvd å registrere bloggen min der, men ærlig talt så skjønner jeg ingenting av hvordan man gjør det. Har du muligheten til å forklare meg hvordan jeg gjør det på en lettfattelig måte? Pliiiiis?
Klem fra Lise

Solveig (Svingenslillehus) sa...

mmmm.. det då JAMMY ut :) Den må jeg prøve :)

Linda Camilla sa...

Mmmmmmmmmm, jeg kjenner jeg får vann i munnen ;) hehe. Den oppskriften var jo ikke spesielt usunn heller, me like! Skal jeg jammen meg prøve til helga! :) Jeg likte den nye headeren din :)

ha en herlig torsdag!

klem lillemy <3