4. april 2015

Jojo-slanker til evig tid?

Det er en kjent sak at mange kvinner (virker som det er flest kvinner som sliter med dette) er JOJOslankere - meg inkl! Jeg har siden jeg var veldig ung gått opp og ned i vekt, men i 2010 la jeg om kosten, og gikk ned 17 kg på ganske kort tid - tilsammen endte jeg på nesten 25 kg ned over en lang periode, men det siste halve året har jeg gått opp igjen gooood del! Det er flaut, jeg føler meg overhode ikke vell i min egen kropp..
Jeg gjør alt for å skjule megselv og vil ikke være så mye offentlig, jeg kjente på det å gå på trening igjen etter noen mnd pause, fordi jeg syns det var flaut å vise alle der at jeg hadde gått opp..

Jeg har gått opp rundt 10 kg og det er MYE for meg! Av en eller annen grunn så var ikke 10 kg NED så merkbart, men 10 kg OPP er en katastrofe (for meg!).


Du tenker kanskje at det ikke er synd på meg, slutt å syt og gjør noe med det - å jeg er enig, det er kun jeg som kan gjøre noe med dette og ta tak i livet mitt igjen.. Og jeg skal det, jeg er igang - jeg har kommet meg tilbake til trening, kostholdet er så som så, men det skal også 100% på plass igjen nå etter påske, jeg skal tilbake til slik jeg var påsken 2011 (som på bildet over her). Å enda mer ned. Nå er endelig sykkelsesongen igang igjen også å jeg har ett mål for treningen min, nemlig Lillehammer-Oslo sykkelrittet som går av stabelen i Juni. 

Hva gjordet at jeg datt av lasset? 
Jeg har tenkt mye på dette og jeg tror det hele kommer av at jeg i fjor trente VELDIG mye, jeg sykla mil på mil, oftest helt alene for å trene til sykkelrittet, jeg var målbesvisst og skulle klare målet mitt, jeg var så utrolig stolt når jeg 28.Juni i fjor kom i mål etter 190km på sykkelsetet, å over 120 av disse km HELT alene, kun meg og sykkelen min, mine tanker, min vilje - å jeg kom i mål, jeg klarte det.. helt vilt for meg! Når jeg kom hjem etter denne helga klappa jeg litt sammen, jeg hadde trent og trent, og nå var målet nådd, jeg hadde ikke lenger noe mer å trene for - så jeg var litt lei, sliten og dørstokkmila ble lang. Samtidig med dette så "glemte" jeg å justere maten, så jeg spiste forstatt like mye som før, samtidig som jeg ikke trente, dette førte da til vektoppgangen.
Denne feilen skal jeg ikke gjøre i år, nå må jeg holde meg til treningen og kostholdet også ETTER sesongen er slutt, og finne nye mål og jobbe mot. For jeg virkelig HATER denne versjonen av meg selv. Å det viktigste er jo å føle seg vell med den man selv er, både i kropp og sinn!


Det viktige tror jeg er og innse hvordan ting er og vite hva man skal gjøre for og snu dette. Å jeg vet jo hva som må til for at jeg både skal føle meg bedre og se bedre ut! Gleder meg til og ta fatt på dette sånn skikkelig nå over påske.. Men vi skal jo selvsagt sykle noen gode turer på raceren nå i påsken også, i det nydelige været! Nå har min kjære fått lånt sykkel også så dette blir kos :)

Ett litt personlig innlegg fra meg, det sitter langt inne å si man har feilet. Men nå håper jeg og drepe denne sannheten om å være JOjoslanker til evig tid - og det for godt ;)

3 kommentarer:

Malin sa...

Jeg syns det er fint at du tar opp temaet! Jeg har selv vært opp og ned i vekta, nå har jeg gått ned 19 kg og føler jeg har fått gode rutiner i forhold til trening og kosthold. Mer skal bort og litt skal strammes opp. Jeg heier på oss!! :)
Jojo-klem fra Malin

ingrid sa...

Jeg har gjort akkurat det samme. Etter fødselen, så havnet jeg inn i en dårlig greie med mat og lite aktivitet. Jeg var sliten, dårlig og alt var bare blæh. Jeg har gått opp nesten 30 kilo fra før fødselen, og det merkes! De første fem merka jeg ikke så mye, resten derimot.... og som du sier, 10 kilo ned merker man ikke så mye til. 10 kilo opp merker manmye mer. Plutselig blir alt tyngre, ting passer ikke osv. Det er nedslående og slitsomt. Prøver iherdig å snu om her og. Men det er søren ikke lett etter to år uten særlig aktivitet og med mye søtsaker. Motivasjonen kommer og forsvinner hele tida. Jeg heier på deg, og er helt sikker på at du klarer det du setter deg som mål nå. Lykke til!

am design sa...

Hei på deg!!! Et ærlig og personlig innlegg! Slik er jeg også, åpen og ærlig. Tenkte jeg måtte skrive litt til deg når jeg leste dette innlegget ditt. Jeg har aldri slitt med vekta. Var veldig tynn som ung. Og mammakiloene, var raskt borte, uten at jeg gjorde noe for det. Var ingen fokus på det for 17 og 15 år siden, da jeg fikk mine små. For 4 år siden fikk jeg problemer med en tå. Og jeg har alltid vært glad i å gå turer. Nå stoppet den vonde tåa meg. Neglen måtte av, og det ble en lang prosess. I tillegg til å ha butikk vegg i vegg med Statoil, og lei av at alle slanket seg, begynte kiloene og snike seg på, uten at jeg la merke til det. Så fikk jeg fryktelig vondt i spesielt knærne mine. Jeg fikk diagnosen leddgikt. Og jeg klarte ikke ut å gå, som jeg nå hadde gjort en stund igjen. Under et legebesøk fikk jeg vite at en prøve viste at jeg lå i faresonen for å få sukkersyke. Det ville jeg ikke ha. Og spurte hva jeg måtte gjøre. Ut å gå, og ned i vekt var svaret jeg fikk. Ja så gjorde jeg det. Jeg er en person som går all in, og bare bestemmer meg! Jeg har brukt den gamle metoden, gå mer, spise mindre. Jeg er ikke for pulver og kurer, alle går opp igjen, av de jeg kjenner, som har tatt brukt den metoden. Det samme gjelder Grete R. Jeg går på cellegift, som hjelper på smertene som leddgikten gir meg. Så nå takler kroppen raske gåturer. Jeg løp også en del, men det kan jeg ikke fortsette med. Fikk stopp fra legen, da jeg får så fryktelig vondt i hoftene mine! Jeg har tatt av 17 kg. på under et halvt år. Og jeg er så fornøyd. Jeg skal litt lenger ned. For dette er ikke vanskelig. Det gjelder og bestemme seg. Og det er veldig gøy å bruke S og 36 i klær!!! Legen sa til meg at 10% er trening, 90% er hva du spiser. Og det er jeg så enig i. Mitt råd til deg: Spis lite. Havregrøt til frokost, 1 knekkebrød og 1 eple, litt vanlig middag, og kanskje en skive til kvelds med egg, eller magert pålegg. Jeg drikker masse te, helt vanlig med suketter. Dette funker veldig bra for meg! På lørdager spiser jeg frokost med egg på en skive, og vanlig lørdagsmat, taco, pizza o.l. og så 1 new energi, og den nye potetgullet. Fullkorn med creme frech. Jeg kan også nyte en treretters og sprudlevann,for meg er dette blitt en ny livsstil, ikke en slanke kur. Det funker så fint. Å sykle er sikkert fint, men vil du har mindre rumpe og lår, er det ikke den beste treningsformen. For du får mye muskler. De veier mer enn fett. Det må du huske på. Men jeg er ingen treningsekspert altså, langt der ifra!!!!Alle må gjøre det som passer best for seg! Jeg ønsker deg masse lykke til, og stiller meg med i heiagjengen!!!! Selv synes jeg det hele med meg er litt uvirkelig, forstår ikke helt at jeg faktisk ble litt god og rund, uten helt og se det selv, og at det skulle gå så fint og ta av alle disse kiloene, mange flere enn hva jeg har lagt på meg de siste 4-5 årene.
I tillegg til at jeg stumpet røyken samtidig!!! For det gjorde jeg faktisk!!! Og det har gått helt fint!!! Du har jo allerede bestemt deg, da er du allerede godt igang. Stor varm klem fra Anne-Marit