10. november 2013

"Få den gneldrebikkja til og ti still"Livet med to hunder er kjempekoselig og jeg angrer ikke på at vi valgte og skaffe oss en hund nr to, de har så mye glede av hverandre i hverdagen og jeg har bedre samvittighet når jeg går ut døra for og dra på jobb og de må være alene, for de har hverandre som selskap.. De koser seg veldig sammen :)

Men, livet med valp har også bydd på en stor utfordring - Lillebror er en BJEFFER, han var ikke slik den første måneden vi hadde han, han laget nesten ikke en lyd, men så etter sommerfeien startet det som skulle gi oss mye utfordinger og ikke minst gi meg mye dårlig følelse når det kom til folk rundt meg..


Lillebror bjeffer mye på folk, hunder og generelt lyder han hører - han girer seg veldig opp i disse situasjonene og er ikke lett og få kontroll på igjen, han stresser rett og slett - jeg føler jeg har prøvd "alt" både og overse adferden og late som ingenting (les: få han til og skjønne at alt er ikke farlig eller trenger kjeftes på), belønne når han er rolig, "kjefte", søke kontakt med han osv osv - alt uten hell, dvs han stopper om jeg søker oppmerksomheten hans men han stresser fortsatt på en måte..

Og det hjelper absolutt IKKE når forbipasserende kommer med kommentarer som "haha, jeg er ikke redd for deg" eller "få den bikkja til og tie still" eller "bjeffer" tilbake til han .. Dette gir meg en veldig dårlig følelse fordi jeg PRØVER jo og jobbe med han, men jeg har ikke klart og få det bort.. Folk ser ned på meg fordi jeg har en gneldrebikkje og det er ikke gøy!Vi har gått på valpekurs med han og dette for å sosialisere han, å la han bli vandt med at det skjer mye rundt han, men hver eneste kveld har han gira seg opp og selv om han jobber fint med meg når vi jobber, så stresser han seg opp med en gang det er pause.. Slitsomt for meg og de andre på kurs med aller mest for lillebror selv!

Derfor tok jeg kontakt med en dame som kan sakene sine, hun jobber med adferd og er flink til og lese hundenes tegn.. igår var vi og møtte henne for første gang og hun ga meg en virkelig aha opplevelse.. Lillebror er ikke ulydig, han er bare veldig veldig stresset og om man ikke hjelper han ned på ett normalt stressnivå får man ikke bukt med problemet.. Vi fikk mange råd og ting vi skal jobbe med fremover og jeg ser mer positivt på det hele nå. Jeg tror dette skal vi klare sammen og jeg skal hjelpe Lille og lykkes, for han ER en veldig fin hund, når han klarer og slappe av :)


Slik ser lille ut etter en kveld på kurs, totalt utslitt - han bruker så utrolig mye energi på og hele tiden skulle følge med på alt som skjer rundt og klarer ikke takle situasjonen helt..

Innlegget mitt er også ment litt for å si til dere at vær så snill ikke kom med slike kommentarer om dere møter hunder på tur som er slik som dette, det gir ingen god følelse for eieren, for alt dere vet kan de jobbe masse med det, men det er ikke en qiuck fix, det tar litt tid :))

Jeg liker ikke gneldrebikkjer selv, men jeg har fått meg en aha-opplevelse etter vi fikk Lillebror :))


Ha en fin Søndagskveld!5 kommentarer:

Anonym sa...

Oi, jeg er nok en sånn som kan si noe sånt. Eller ihvertfall tenke det, jeg sier som regel ikke noe, med mindre den %¤" bikkja vekker A som akkurat har sovna i vogna. Hadde en hund i gata vår i Hønefoss som var en diger brutus som spratt opp og bjeffa og hoppa på gjerdet hver gang jeg gikk forbi. Skremte meg noe så grusomt, og jeg hata virkelig den bikkja. Det er vel heller eieren jeg burde sagt hysj til, og ikke hunden, for eieren stod i hagen og gjorde ikke det grann. Fryktelig provoserende..!

Jeg er sikker på at du er kjempeflink med hundene dine! Supert at du gjør alt for at de skal ha det bra :)

Håper alt er bra ellers også :) Det blir lite blogglesing for tida, tiden strekker ikke alltid til. Alltid koselig når jeg først logger på da :) Klem

Marte sa...

Ser den, veldig! Aldor bjeffer ikke så mye, men girer seg veldig opp når han møter folk og fe, rett og slett fordi han vil hilse på, og han blir så glad! For meg er det mest slitsomt hehe. For det gjør liksom ikke SÅ mye når en liten tass på 5 kilo vil ha kontakt med deg, det er litt verre med en på 35 kg prøver det samme.. :P

Lykke til med treninga, skriv gjerne mer om det, veldig interessant!

Monica sa...

Skjønner det er slitsomt. Leo vår bjeffer hver gang det kjører forbi en bil- heldigvis er ikke det ofte. Det mest slitsomme er nok at vi vil ikke irritere andre mennesker !

Lykke til med treningen og at det blir et ok bjeffe nivå for både 4 bente og tobente :)

Ti helgen er det Dogs 4 all ja :)


Ønsker deg en fin uke


Smil og klem Monica

Helen sa...

Så bra at du fikk hjelp, jeg har samme problemet her- spesielt med den yngste. Del GJERNE hvordan du jobber med han fremover for å få han tryggere.

Har en drøm... sa...

Stakkars lille, er ikke noe godt og være stresset:(
Håper dere har fått så mange tips så dere får det bort ♥
Og jeg er veldig enig med deg om at det er ikke kult når folk kommer med slike kommentarer, man vet aldri hva som ligger bak...:(

Ha en fin fin kveld med go'gutta;)