8. september 2013

Å ha to kontra en hund...

God Søndag, sommeren har virkelig ikke sluppet taket og her i Langesund har det vært utrolig varmt idag - mannen har skrudd sammen verandakasser som vi skal plante hekk osv i nå så nå er vi ganske snart i mål med prosjekt uterom for i år - blir litt som står igjen til våren men det har blitt utrolig mye bedre og finere nå enn før :)) bilder kommer når alt er klart!


Idag tenkte jeg skrive litt om det å ha to hunder kontra og bare ha en, og da spesielt dette med å ha valp og voksen hund.. Mange skjønner ikke hvordan jeg orker, må da være myyye ekstra arbeid med to?
Jeg var veldig spent på dette selv når vi skaffet oss lillebror, for selv om Keegan er veldig flink, hører stort sett og er snill og grei så har han jo sine særheter som jeg var redd skulle smitte over på den lille valpen.. ;)

Nå har vi hatt Lillebror her i litt over 2 mnd og alt har gått over all forventning, virkelig!
Keegan er kjempeflink og tålmodig og har faktisk vist seg og være mye lydigere enn jeg trodde *ler* han tar seg av mye av oppdragelsen av valpen, spesielt om valpen plager katta i huset, da går Keegan i mellom for å si at dette er IKKE greit..


Nå er jo båndtvangen over også noe som jeg virkelig elsker - jeg syns det er så fint å se på hunder som kan løpe løst og vimse rundt, snuse og kose seg - dette er virkelig noe alle hunder har godt av i ny og ned, de er jo dyr og skal behandles som det også selv om de går under "babisene mine" er jeg veldig klar på at de ikke skal dulles for mye med og de skal ha klare regler og følge!

Keegan er flink på tur han kommer på innkalling og løper ikke bort til folk om jeg sier nei, lillebror derimot er litt skeptisk til nye folk og løper gjerne bort å blir stående og bjeffe og "kjefte" på dem fordi han er redd.. dette er utrolig slitsomt for både meg og hunden men vi jobber mye med dette så håper det vil endre seg snart, han er jo kun 4 mnd så han er liten enda og mye er fortsatt veldig skummelt her i denne verden :)


Så på tur er det selvsagt litt slitsomt, spesielt siden jeg ofte går alene med dem, men er derfor veldig glad for at Keegan er flink og hører så kan jeg konsentrere meg mer om lillebror i slike situasjoner - for dette må jobbes med hver eneste dag for at han skal bli trygg nok :) Men sånn egentlig er det jo ikke mer pes med to enn en, de trenger jo turer begge to, begge skal ha mat, begge skal ha kos og begge skal ut på do, så alt dette måtte jeg jo gjøre fra  før når vi kun hadde èn hund også - så selv om valpetiden er litt hektisk og med mye fokus på valpen som skal lære og bli renslig, være alene hjemme, høre etter osv så får man så utrolig mye mer igjen for dette i mange år fremover.. og de har så veldig stor glede av hverandre begge hundene også, alltid en og leke med, sove sammen med, være alene hjemme med, de er aldri ensomme selv om vi kanskje har mye og gjøre i perioder og det gjør det SÅ verdt all jobb for og få dem til og slutte og bjeffe feks.
Så konklusjon: Har du lurt på om du skal skaffe deg en hund nr to? GJØR DET, du vil ikke angre :))


Nyt Søndagskvelden og husk og bruke stemmeretten din!

1 kommentar:

Helen sa...

Så bra at Keegan er så grei storebror. Her har jeg også opplevd at de voksne hundene hjelper til med oppdragelsen, har tre i forskjellige aldre, 9, 6 og 2. Trenger nok å jobbe mest m den yngste...
Blir gøy å høre videre om valpen din :)