23. april 2013

VÅR = Hage

 Våren er kommet til Langesund og det betyr hagetid! Vi har ikke så stor hage men helt passe for oss, og nok plass til at Keegan kan kose seg løst på gresset hele sommeren.. MEN, Denne hagen vår ser ikke akkurat så innbydende ut, vi har ikke prioritert den rett og slett da det er så mye annet og bruke tid og penger på når man eier en leilighet med masse som må gjøres inne.. men i år tenkte vi og ihvertfall starte på det som skal bli en koselig liten hage om ett par år ;)


På disse bildene står jeg nesten i hver ende og tar bilder, for og gi dere ett lite innblikk.. den er ganske smal på midten her, den var litt bredere men når vi bygget nytt gjerde i fjor måtte vi rett og slett gå litt inn for og få stolpene godt nok ned i bakken, det er nemlig masse store steiner under her.. (Kee er linselus ser jeg, han søkte etter gobiter i gresset idag;))


Det som skal forestille ett blomsterbed på høyre bilde skal vekk, vi skal fjerne dette og så gress helt inn til muren istede, det er ikke pent og da syns jeg det er bedre med gress der, så kan jeg evt sette en liten benk her og pynte opp med blomster.. koselig med en plass og sitte mens Keegan leker seg på gresset, eller bare nyte morgenkaffen ;)

På bilde til venstre er det bilde inn mot kroken bak boden vår, der kunne jeg tenke meg og plante noe, for det er liksom ikke brukende til noe likevel den plassen der, men HVA trives i skygge hele tiden??


Her ser dere litt av hva vi har bedrevet dagene med i det siste, alt på ene oppbevaringsrommet vårt er sortert, alt dette ble kastet.. jeg har vært veldig lite kritisk når jeg har kastet denne gangen, bare stilt meg selv spørsmålet "har jeg brukt dette de 3-4-5 siste årene?" hvis nei - KAST! Jeg kastet masse gammelt sengesett, slaskete dyner, bamser og gammel stygg pynt.. jeg pleier levere til fretex men jeg orket rett og slett ikke styre med det denne gangen.. har samlet opp en eske som mamma skal få se gjennom da, med litt duker, gardiner og stæsj..!

Vi skal også jevne ut plenen, vet ikke om det syns så godt på bildene men den er veldig ujevn og litt opp og ned her og der så vi skal prøve få den så slett som mulig og så nytt gress :))

Har dere noen tips så kom med dem, jeg har absolutt ikke "hage-fingre", men vil gjerne ha en koselig hage jeg kan være stolt av.. litt busker og planter skal plantes etterhvert også, skal ha syrinbusker ihvertfall ett eller annet sted her!!

Keegan kosa seg ute som dere ser, godgutten sin det♥

♥ Jatte ♥

9 kommentarer:

My Dream sa...

deilig å få rydda opp asså!! :)
absolutt ikke grønne figre... heller vissne... LOL...

Fin uke til deg :)

Klems Diana.

Petrine ~ Nederst i havna sa...

Hage er så gøy!
Har ikke så stor hage vi heller, men det er ikke størrelsen det kommer an på. Koselig og fint kan det bli uansett :)

Et tips er å ha en lettstelt hage. Begynn litt i år, plant litt og så kan dere se til neste år om dere vil ha mer/gjøre mer.

I morgen er det også meldt sol.
Håper du får en fin onsdag i hagen :)

Tove `blogg verden sa...

Blir nok fint tilslutt :D Jeg har absolutt ikke grønne fingre (til min fars store fortivilelse...) Vi kjøpte huset hos foreldrene mine, og det var en vanvittig flott hage...vel...den er rasert nå ;) Får ingenting til å gro :D
huff....hjertesuk
Ha en fin kveld
klem Tove

Fru Andersen sa...

Koselig utenfor hos dere, kjekt med hvitt tregjerde og mulighet til å kunne være ute i egen hage! Jeg er enig med deg, en hagebenk og litt blomsterpotter er veldig fint, så slipper man luking og vedlikehold av blomsterbed.

Har planer om å rydde i kjelleren jeg, men er sååå tiltak....må bare komme i gang, godt når det er gjort da ;-)

Fin kveld videre til deg!

Lillekatt sa...

haha, jeg har INGEN tips til hage. Hagen her er katastrofe!!

Bella sa...

Tusen takk for koselig hilsen på bloggen min! :) Deilig å ha hage selv om den ikke er så stor. Er det noe jeg savner med å bo i leilighet i by, så er det hage. :) Fin blogg du har! Greit om jeg legger deg til på blogglista mi?
Ha en fin onsdagskveld!
Klem

mirjamsdrøm sa...

En hage med potensiale, så gøy!!!
Man må jo ta ting litt etter tur, men her kan det bli kjempefint!
Likte ideen om benk inntill veggen :)
Syriner er flotte, hva med et lite kirsebær tre, vakre blomster og godt å spise ;)
Blir gøy å se utviklingen her!
Ha en fin uke videre!
Klem Mirjam

Fru Thoresen sa...

Skal bli spennende å se hva du finner på, så kreativ som du er :)

Mitt råd er å ta kontakt med et hagesenter og spørre dem om råd. Ta gjerne med bilder, slik at du kan forklare og vise solforhold. Personlig har jeg god erfaring med Bryns Blomster, men er sikkert mange andre flinke også :)

Marte sa...

Hva med å lage et kult steinbed? Masse kule ting du kan plante, som ikke trenger mye stell og vanning. Kan jo alltids bygge opp med litt store steiner sikkert? :)