9. september 2012

Kylling Tandori og Sjokoladefondant (med oppskrift)

Etter å ha blitt inspirert av prinsessegrorud.com som også lever på ett lavkarbokosthold, måtte jeg bare prøve noe helt nytt til middag igår. Og jeg kan love dere at dette ikke ble siste gang dette blir laget på mitt kjøkken, kan vel kalle det en SUKSESS!!

Du trenger(til 2 porsjoner):

- Kyllingfilet (vi brukte 3 stk)
- 1 boks Crème fraîche.
Tandori Krydder på glass
- 1 sellerirot.
- Olivenolje.
- Salt og pepper.



Slik gjør du - Kyllingen:

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Bland inn Tandorikrydderet i boksen med Crème fraîche, smak deg gjerne litt frem  med krydderet, jeg hadde først oppi 1 Ss, men syns det ble for lite så tok oppi en god skje til..

3. Legg kyllingfiletene i en ildfastform og hell over tandoiblandingen og sett det hele inn i ovnen i 30 minutter (spørs litt på ovnen også, så sjekk etter 30 min at kyllingen er gjennomstekt!)

Slik gjør du - Sellerirot chips:

1. Skrell selleriroten med en potetskreller og kutt den opp i staver.
2. Ha en god slant med olivenolje i panna sammen med stavene, og krydder etter ønske (brukte salt og pepper) la de frese til de er gyldene.
3. Ha så stavene over i en liten stekepanne sammen med litt olje og sett inn i ovnen sammen med filetene i ca 20 minutter.

Serveres med frisk salat!



Sjokoladefondant med vaniljeis og varme bær!

Denne oppskriften er fra fotballfrue.no sin bok, jeg må virkelig skryte av denne boken - den er stappfull av enkle og supergode oppskrifter og igår valgte jeg og prøve meg på sjokkoladefondanten. Ble en suksess her i huset ihvertfall, her er oppskrift om du også vil prøve :)

Du trenger(til 4 porsjoner):

- 100 gram mørk sjokolade (minst 70%)
- 50 gram smør.
- 2 egg.
- 75 gram sukrin.
- 25 gram mandelmel.
- Litt salt.

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 180 grader.

2. Smelt smør og sjokolade i vannbad og pisk sammen egg og sukrin.

3. Tilsett deretter Mandelmelet i blandingen .

4. Rør forsiktig inn smør og sjokoladeblandingen. 

5. hell over i silikonformer og sett rakt inn i ovnen (viktig at tempraturen er riktig for og få til en fondant!)

6. La fondanten stå i 10-15 minutter, avhengig av ovnen din. 

Det er viktig at kjernen ikke blir varm for da blir det muffins isteden for fondant. Mine ble nok litt mer muffins en fondant, men likevel VELDIG gode! 

De kan med fordel hvile i 3-5 minutter før servering :)


Vi hadde sukkerfri vaniljeis og varme bær inntil, men du kan godt bruke feks pisket krem!


God Søndag!!

5 kommentarer:

Anonym sa...

det ser kjempe godt ut! Tror jeg må prøve å lage noe tilsvarende.... Så flink du har vært til å endre livsstilen. Inspirerende å se bildene av deg i innlegget lengre ned.
Klem fra Igi

Unknown sa...

Så koselig at du ble inspirert! Nydelig ikke sant!?!? :D
Skal prøve å blande med andre krydderier en dag også, kanskje med pesto?? :D

Å herremin, DEN desserten må jeg også prøve en dag!! Blir fort lei av cottagecheese og bringebær kan du si hehe :)
Takk for tips og oppskrift :)

Ha en fin søndag videre <3

Klem Nina :)

Li/Småtingene sa...

Namnam! Her står indisk kylling på ukemenyen, så da passet det jo supert med oppskrift! Sellerichips høres skikkelig digg ut; elsker sellerirot!

Ha ei fin uke som kommer!
:-)

Naturlig Rosa sa...

Mmm Tandori kylling er det lenge siden jeg har laget til middag..har glemt at det er kjempegodt.. Blir middag her en dag denne uka :) Takk for middagstipset. Og den lekre kaka da...Yummi :)

Ønsker deg en flott uke :)

Trine sa...

Så nydelig ut :)

Flink du e som spis så sunt!
satse på at æ kommer igang snart æ å, så æ e klar til bikinisesong neste sommer.. hehe)

Ha en super søndagskveld.
Klæm Trine