21. september 2012

Konkurransetrening


Sammen med en gjeng supre hundefolk og hunder var vi igår på konkurransetrening på hundeklubben.. Det ble satt opp en lydighetsring og en dommer + ringsekretærer. Det ble delt opp i klasser som det pleier og være i lydighet og vi hadde det veldig moro! Ikke noe farlig i det hele tatt, og siden dette kun er trening er det litt "løsere stemning" også :)


Meg og Keegan er jo i klasse 1 og gikk disse øvelsene også igår, vi har ikke trent noe særlig i hele sommer så jeg var litt spent på om han i det hele tatt ville være på nett med meg, men det var han så absolutt - Flere av øvelsene gikk kjempefint, men de øvelsene vi har litt litt med må vi fortsatt jobbe med, kjempegreit at det er ting vi kan trene på innendørs i reklamepausene på tv osv i vinter :)


Det var ganske mørkt når vi gikk så bildene ble veldig dårlig, men på bilde nr en er det "hopp over hinder" der jeg setter hunden på den ene siden av hindret (egentlig lenger avstand, men vi trener nære og flytter oss bakover etterhvert som det går bra!) jeg ber han bli, går og stiller meg på motsatt side og kallen han inn, da skal han hoppe over og komme å sette seg "på plass" :) denne øvelsen gikk veldig bra!

Bilde nr to tror jeg er fra "avtandskommando" der skal han sitte på plass, jeg går fra ca 2 meter, å gir tegn til "sitt opp", så "dekk" så "sitt opp" og "dekk", før jeg så går bak hunden to skritt, inntil og får han opp i sittende stilling igjen :))

Bilde tre er fra starten av når vi skal ta "dekk under marsj" - han går da fot med meg til vi kommer til ett vist punkt (Der dommer står) han skal leggge seg, jeg fortsetter og gå ett stykke, snur meg, går to skritt bak han, så inntil og så skal han sette seg opp igjen på mitt signal!

Lydighet er kjempegøy og drive med, og det er artig å se hva den lille kosegrisen min får til - jeg er stolt av og ha en Mops som er så flink!!

Ha en strålende Fredag.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så flink han og dere er:) har alltid sagt at hvis vi skal ha hund, så skal den følges opp på alt av kurs å det som er:) har katt nå å to små så hunden får vente ett par år;) selvom gubben gleder seg veldig!:)

Naturlig Rosa sa...

Så flinke dere er!!

God helg :)

Tovepia sa...

Godt for både hund og eier dette; har vært på slike kurs da jeg hadde hund selv;)
Ha ei fin helg, klem fra mæ;)

Siri sa...

Så flinke dere er!! Sikkert utrolig moro.. Ser ut til at stuen deres blir nydelig i den nye fargen!! :-) Og så fint vannmerke du har fått deg! Kan jeg spørre hvilket program du har brukt når du laget denne? Utrolig kul! Er så lei min "rett fram" vannmerke.. :P God helg Jatte! Klem Siri

Landlig Liv sa...

Lydighet er kjempegøy:) Jeg er også i klasse 1, men hunden min syns faktisk det ble kjedelig å bare trene kl 1 øvelser så jeg har startet med øvelser til de andre klassene også. Vi har konkurrert et par ganger, men det blir det lissom ikke helt orden på. Tror mor er for nervøs og da blir jo hunden fort usikker også. Kjempelurt å lage en konkurranse slik som dere har gjort. Da blir det litt mer virkelig, men ikke like skummelt som på ekte, hehe:) Masse lykke til med treningen til deg og den herlige hunden din :) Klem Elin

Anonym sa...

Så gøy å lese om hvordan dere trener. Tips å plukke opp for meg og hunden :-)
Klem