8. juni 2012

Når alt handler om vekta!

Etter ønske fra noen lesere vil jeg lage ett innlegg som omhandler vektnedgang, lavkarbo osv.. Advarer mot at dette kan bli langt :))


Bilde er tatt like før jeg startet på Lavkarbo i Mai 2010!

Jeg har hele livet slitt med vekten, og siden jeg ble tennåring har vel omtrent alt dreid seg om vekt - det og gå ned i vekt, slankepiller man får reklame for i posten, alt er vel testet.. diverse shakes er også testes - jeg har vært aktiv med turn og dans siden jeg var ung men som litt arvelig belastes, sammen med dårlige matvaner hjelper det lite med mosjon .. det har jeg selv fått kraftig erfare!!

Jeg har grått mine mange tårer pga mobbing - jeg var ikke tynn som de andre jentene i klassen, jeg hadde litt ekstra her og der og det slet på . . . jeg gikk kraftig ned i vekt når jeg var 16 år, men så ble jeg samboer, startet på p-piller og raaaaaste opp - en dag bestemte jeg  meg, jeg SKAL ned i vekt, bli en sunnere person som er fornøyd med det jeg ser i speilet.. den dagen startet "Mitt liv på lavkarbo".


Jeg leste meg opp mye på forhånd, handlet inn de basistingene jeg trengte - jeg startet på det som kalles "Ketolyse" der skal man i hovedsak holde seg på så lite karbohydrater i døgnet som mulig, og de karbohydratene skal da i all hovedsak komme fra grønnsaker! Dette er en litt mer ekstrem del av begrepet lavkarbo, for de som skal ned mye!! (10kg og mer)..

Jeg raste ned i starten, noe som jo er veldig motiverende til og fortsette - man føler seg umiddelbart bedre, kroppen min begynte å fungere bedre, fordøyelsen ble en helt annen, jeg var ikke lenger konstant oppblåst og "tung" i kroppen..


Hele veien frem mot jul var jeg totalt "nazi" på maten, det var svæært på ganger jeg tillot meg og skeie ut, jeg kunne ta èn liten sjokoladebit om jeg var i selskap feks - dette for å være høffelig og slippe spørsmål. Man opplever jo veldig ofte og få den "Du må jo unne deg litt!" eller "Nå må du ikke la denne slankingen gå helt i hode på deg da" om man slanker seg og er bastant på hva man skal og ikke skal spise, og i noen tilfeller er det dødfødt og begynne å diskutere kosthold, ihvertfall med dem som ikke bryr seg om vekt osv selv ;))


I desember 2010 hadde jeg gått ned 15 kg!! Og jeg følte meg for første gang på lenge BRA! Jeg hadde fortsatt en del kg igjen for og nå det hovedmålet jeg hadde satt meg, men å ha gått ned 15kg siden Mai, gjordet meg stolt - i tillegg til kiloene så gikk jeg jo ned masse i cm, noe som egentlig syns mer en hva de direkte kiloene gjør :)) På bilde over ser dere forskjellen fra Mai til Desember...


Ja-mat:
Grønnsaker (som vokser over jorden), Egg, rent kjøtt, fløte, rømme, oster, fugl, fisk, korn, hjemmelagde sauser, dressinger, osv.. 

Nei-mat:
Poteter, pasta, sukker, ris, øl, brød (alle typer bakevarer), kaker, godis osv..

I all hovedsak er det fokus på RENE produkter, ikke lettproduktene og halvfabrikata..I April 2011 hadde jeg gått ned 17 kg!
Altså ikke så mye siden Desember - dette hadde sammenheng med at i julen skeiet vi ut litt (en ukes tid) og slet med og komme inn i veldig gode rutiner igjen.. men klarte noen kg og cm rundt om på kroppen så var ganske fornøyd. Jeg veide nå NESTEN like mye som jeg gjordet som 16åring, jeg var veldig nære målet!


Dette bilde er tatt 1 år etter bildet øverst i innlegget - 17.Mai 2011og minus 17 kg.. Man kan se ganske stor forskjell på bilde her..

Men, selv om vekten hadde endret seg med hele 17 kg, så jeg det ikke selv i speilet - man blir gjerne litt blind på seg selv og sin vekt når man har slitt med den i så mange år! 
Mange sa jeg måtte være syk som ikke selv så den utrolige forandringen, men når jeg så disse bildene opp mot hverandre fikk jeg sjokk - det var jo virkelig en STOR forandring!:))


Dette bilde er tatt 1 år etter bilde over her igjen, altså på 17.Mai 2012 - jeg veier idag dessverre 3 kg mer enn i fjor, dette har ikke vært ett bra år med tanke på vektnedgangen.. Jeg har slitt med maten, matlei, og umotivert - de siste kiloene pleier jo å sitte ganske godt fast og når jeg ikke ser resultater blir jeg lei og gir litt opp - det har blitt mye utskeielser og dårlig planlegging når det kommer til kosten.

Men nå er det stopp - jeg skal ned de siste kiloene - ca 10 kg skal av, jeg har nå gått ned ca 1 kg den siste uken og håper å klare 5 til innen slutten av Juli!!!

Dette ble ekstremt langt, og kanskje heller ikke så interessant, men om noen måtte ha spørsmål så bare spør så skal jeg svare så godt jeg kan :))
post signature


29 kommentarer:

Ida Madelen G. Maabø sa...

så heldig du er!!! har ikke rekt å lese hele innlegget, men etter skolen skal jeg fortsette!

Vet ikke hvor mange ganger jeg har prøvd slankekurer for å gå ned i vekt, men ingen ting funker og jeg har rett og slett gitt opp :( kommer nok aldri inn i denne rette kroppen og det er fordi jeg har ikke mot og ork til det... men kanskje det skjer et mirakel om et halvt eller et år ;) det er lov å håpe.

Men du er jo kjempe flink som har et sånt mot og klarer målet :D Flink!!!

klem fra Ida Madelen!

♥ Helen sa...

Jeg blir alltid veldig fasinert av folk som klarer å slanke seg, fordi jeg tror ikke jeg hadde klart det selv. Du må ha en sterk viljestyrke. Så flink du har vært. Selv har jeg vært litt stolt av å ha gått opp i vekt, men har ikke gjort noe for det - det er nok alderen .
Ønsker deg lykke til videre med å nå målet ditt. Du ser flott ut.

elizabeth sa...

Nesten som å lese om meg selv dette. Spist lavkarbo ett års tid med vektnedgang og plutselig stoppet det opp
Flott skrevet.
Har selv tatt tak i sakene igjen. Etter å ha stått stille i vektnedgangen i ca 6 mnd. Begynte å bli litt lei og trodde det var bare meg som ikke fikk det helt til.
Stå på. Og lykke til

Hilsen
Elizabeth

Tonje Merethe sa...

Du har vært knallflink!! All grunn til å være stolt av deg selv altså. Så flott du er.
Dette med vekt er ikke moro, men hender man bare må tvinge seg selv til at nå er nok nok og så endre tankemønsteret. Selv teller jeg kalorier, og det fungerer for meg (selv om det går tregt).

Ha en flott helg Jatte!
Klem fra Tonje Merethe

Rebekka sa...

Du har vært kjempeflink må jeg si :)
Litt av en forskjell på før og etter. Deilig for selvfølelsen når man ser at det går rette veien ;)
Jeg går selv på lavkarbo. Ikke for at jeg trenger så veldi å gå ned i vekt, men noen kilo vil jeg kvitte meg med. Men det viktigste, jeg liker kostholdet. Blier ikke så tung i kroppen. Og kroppen forbrenner ikke mer fett enn den har, så det er perfekt :o)))
Ønsker deg en superfin helg
KLem

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Synest du er superflink eg! :) Berre stå på! Ser stor forskjell på bildene ja :) Kanskje eg og skulle prøvd den dietten. Men håper at vi får inn meir trening i kvardagen enn no :) Så i dag må eg nok ut å trakke ein tur, såååå fint vær :) Ønsker deg ein deilig dag! Godklem :)

Tommensgirl sa...

Så mange fine innlegg, siden sist jeg var innom.. Dataen min har vært på reprasjon,så har ikke blogget noe jeg.. Men har vært innom å lest fra ipaden..

Så utrolig flink du er,Jatte!! Ser kjempe forskjell, men synes du er pen både førog etter:) Det viktigste er at man trives med seg selv:) Lykke til snuppa, du klarer det nok kjempe fint:)
God helg til søte deg.
Klem

KAYSO sa...

Jeg blir så imponert av å lese og synes du har vært kjempeflink! Kjenner meg veldig igjen i "samboer-problemet" hvor kiloene plutselig kom av seg selv da vi flyttet sammen. Har selv gått opp en del og føler jeg har en 5-7 kilo som skulle vært av for å oppnå trivselsvekten min. Akkurat nå ammer jeg og "lever for Linnea", så da blir ikke slanking vurdert. Jeg tar det når lillemor er avvent puppen og håper jeg klarer å nå målet mitt selv om de siste harde kiloene tar lang tid å få av.

Du har i allefall vært kjempeflink og bør være stolt! lykke til på veien for å nå trivselsvekten din <3

klem

Linn sa...

Vet hvordan det er å slite med vekten. . .
Gjort det samme siden jeg var 16-18 år gammel,og gikk i samboer og p-pilla fella ;)

Du har vært utrooooolig flink Jatte!!
Dette står det virkelig respekt av,det er mange kg du har slitt av deg altså,ikke småtterier :)
Jeg har virkelig troen på at du når den vekten du ønsker,du virker sta og tøff ;)

Du ser helt SMASHING ut frøken,virkelig!

Gikk selv ned 10 kg i fjor våres,men de er tilbake nå i svangerskapet gitt :p
Håper på å gå de ned,og enda mye mer når lillesøster er ute.

Masse masse lykke til,jeg herier på deg!
Ha en herlig helg forresten :)

Nutte sa...

Wow! Du/dere er flinke:) Du ser jo helt smashing ut! Skulle ønske jeg hadde den stå-på-vilja di! Vi gå ned 6-7kg men klarer ikke:p altfor glad i cola;) men er ferdig å amme minsten snart å da må noe skje!

Lotta sa...

Jeg syns det er fantastisk hva du har fått til jeg!! Oppriktig imponert :) Slanking er hardt, spesielt på det psykiske planet. Jeg tror det er viktig å ta det rolig, slik at hodet rekker å justere seg sammen med vekta. Og det er ingenting i veien med pauser eller opphold - det er jo fortsatt bedre enn det var :) LYKKE TIL med de siste kiloene, jeg heier på deg :)

Anonym sa...

symes du har vært veldig flink og ser veldig flott ut.
Men 10 kg til å gå ned er mye,da blir du jo nesten mager.
Ha en fin helg og sommer.

Caroline sa...

Jeg synes det var et flott innlegg!
Dette er jo et tema som opptar mange,stå på:)
Kjempeflott forvandling!
Klem Caroline

Karina Kusokk sa...

Du er sinnsykt dyktig!:-D
Jeg gikk på ketolysekuren før jeg ble gravid, og det funket som bare det, gikk ned 15 kilo på tre måneder! Men nå etter graviditeten har jeg lagt på meg alt igjen, pluss litt til, så nå er det på an igjen etter helgen!
Historien din er virkelig en god motivasjon, tusen takk for at du ville dele den med oss! :-D
Stor klem!

Fabelaktig sa...

Du er en inspirasjon - for du er og har vært knallflink!

Finfin helg til dere, her har mannen jobbhelg og jeg har tatt på meg noen oppdrag selv, så det blir ikke noen avslapning...

Smil&fine tanker!

Marte sa...

Kjempeflink! Ser virkelig forskjell da!
De fleste synes vel de har litt å gå på, samme med meg. På mitt feiteste veide jeg faktisk nesten 15 kg mer enn jeg gjør idag! Så det går an å gå ned litt.. mitt beste tips: Slutt å spise når du er mett! Jeg er jo SÅ glad i mat, så jeg tok gjerne en ekstra porsjon middag osv.. det er der kiloene kommer, ihvertfall for meg.

Stå på, du klarer de siste kiloene også! :)

mkm sa...

så flink du har vært, og jeg synes du er kjempetøff som våger å sette ord på dette og vise at det går an, men også være ærlig på hvor tøft det kan være! stå på videre! :) og en god helg til deg! -monakristin

Anonym sa...

Wow, så utrolig flink du har vært! :D Du ser jo superflott ut nå, men kjenner meg igjen i det der med de siste kiloene.. :) Jeg la også på meg når jeg fikk samboer, rart det der.. Sverga på at jeg ikke skulle det, men jammen.. :p
Du finner plutselig motivasjonen tilbake skal du se! Kikk på bildene og se hvor flott du er nå også, ikke glem det :D Klemmer

Anonym sa...

Så flink du har vært! Du ser utrolig bra ut:) hvordan spiser du nå om dagen? Kun lavkarbo eller annen mat og?

Sidsel sa...

du er og har vært kjempeflink ...
Går du fortsatt på lavkarbo, og har du tenkt å fortsette med det? i såfall hvor lenge?
Håper du har tid å svare
GOd helg til deg

Vibeke / Mammas Hus sa...

Så fantastisk flink du har vært! :D

Når formen er bedre skal jeg over på diett uten hvete, rug og spelt. Håper det vil hjelpe på vond mage og form, men kanskje også på noen ekstra kilo rundt magen. ;)

Masse lykke til videre!!!

Gøril sa...

Nei dette er slettes ikke kjedlig lesing. Du inspirerer masse!
Selv om jeg ikke kjenner deg, er jeg kjempestolt av deg og det du har fått til! For en kamp du har gått gjennom!
Stå på videre, og husk å være fornøyd med alt du har gjort! Stor klem

♥Prinsessegrorud♥ sa...

Så utrolig flink! Jeg har også tatt meg i skinnet å seriøst begynt å slanke meg. Under graviditeten for 7 mnd siden var jeg på mitt største noen sinne, og de siste mnd har jeg hatet å se meg selv i speilet. Helt grusomt. Har lenge slitt med vekta men vært flink i perioder. Første gang jeg begynte å ta tak i ting gikk jeg ned 10 kg på lavkarbo. Jeg var jo bare 16 år da og å spise lavkarbo med skeptiske venner rundt og som spiser alt mulig dritt var det dømt til å faile... Ingen som heiet på meg kan du si... Forrige gang gikk jeg på grete roede for 2,5 år siden. Gikk ned 11 kg der, men like etter ble jeg sammen med kjæresten min og alt var liksom bra. Hadde en gutt som synes jeg var fin uansett, så slankingen bare forsvant ut av verden.. Men kiloene ballet på seg da :P

Nå har jeg virkelig gått inn for det og skal ikke stoppe før jeg har gått ned minst 30 kg. Er 7 kg på vei nå, så er jo "bare" 23 kg igjen, hihi :)
Men nå har jeg faktisk ordentlig motivasjon og støtte rundt meg til å klare det, og i tillegg leser jeg slike flotte innlegg som dette! Det gir jo mega inspirasjon og motivasjon! Spiser lavkarbo nå og jeg har funnet ut at det er DET som passer for meg! jeg kan se for meg at jeg kan leve med et slikt kosthold og det er jo det som er det viktigste! Jeg blåser i hvor lang tid det måtte ta, men jeg vet at det går nedover og jeg gleder meg så utrolig til jeg kan ta slike bilder som du har tatt! Flott! Du ser helt smashing ut! :)

Lykke til videre, jeg er sikker på at både du og jeg kan klare mange kilo til! Stå på! :) :)

Stor klem :)

Ida Talette sa...

Makan, så flink du er!! Å lese din hisorie er nærmest som å tenke tilbake på min egen ungdoms- og samboertid. Vi er litt for flinke til å kose oss, gitt. Jeg, som du, ønsker å gå ned 10 kg til, så kanskje vi kan hjelpe hverandre på veien :) Motivasjon til trening og sunt kosthold er nøkkelen for min del :)

Julie´s drømmehjørne sa...

Så flink du har vært! Stor forskejll på de ulike bildene! Driver litt i samme gate som deg, men med mere proteiner og mindre fett...Her og har det gått veldig bra til nå og ned over 9 kg siden midten av april! Særs fornøyd og må snart ut å handle mere klær...Moro;)
KLem Julie

Jatte sa...

Nutte: Takk for det♥ Er ikke enkelt nei, og motivasjonen er alfa o mega ;) jeg er selv avhenngig av Cola zero/pepsi max, det kan jeg jo drikke men det gjør nok at vekten beveger seg saktere ;) Lykke til når du finner motivasjonen til og starte selv!!

Ha en fin helg!:)

Katrine Helen sa...

Du er kanon flink og ikke minst flott! Virkelig motiverende å se andre klare seg så bra!:) Du ser kanon bra ut og det er en enorm forskjell:)
You go girl!!

Johanna sa...

wow! Så flink du er, nå fikk jeg nesten litt lyst til å prøve selv!! Har endel kg ekstra jeg vil kvitte meg med. Har du trent mye i tilleg?

klem

Janne-Kristin sa...

Herremin for en forandring! Jeg synes du så aller flottest ut på det siste bildet, og kan ikke helt forstå at det skal 10 kg til av? Men det er slikt man kjenner på selv :)
Jeg slet selv hele ungdomstiden med vekten, og det preger fremdeles mye av hverdagen min. Hjelper ikke akkurat at jeg er gravid og føler at jeg eser ut, hehe.
Men du har virkelig gjort en innsats her! Gleder meg til jeg selv kan rette på de siste kiloene som er å så vanskelig å få av ;)