2. februar 2012

En hilsen..Mitt navn er Fibromyalgi. Jeg er en uskyldig kronisk sykdom og jeg er nå din følgesvenn for livet. Andre rundt deg kan ikke se eller høre meg, men DIN kropp kan kjenne meg. Jeg kan angripe deg hvor, når og hvordan jeg vil. Jeg kan gi deg voldsomme smerter eller, om jeg er i godt humør, gi deg verk overalt.

Jeg minnes når du og Energi sprang omkring sammen og hadde det kult. Jeg tok Energien fra deg og ga deg tretthet og smerte isteden. Forsøk å ha det kult nå. Jeg tok også den Gode Søvnen fra deg og ga deg fibro-tåke i stedet. Jeg kan få deg til å skjelve i kroppen, eller få deg til å fryse eller svette mens alle andre kjenner behag. Ja visst ja, jeg kan få deg til å kjenne angst og depresjon også. Om du har planlagt noe eller ser fram til en spennende dag, så kan jeg ta det fra deg også. Du ba ikke om å få meg, jeg valgte deg av ulike grunner, for eksempel det viruset du ble kvitt, eller kanskje det var bilulykken eller kanskje det var årene med ydmykelse og traume? Men uansett grunn, så er jeg kommet for å bli hos DEG.

Jeg hører at du tenker å gå til lege som kan ta livet av meg. Jeg ler så jeg hikster. Forsøk du bare. Du kommer til å bli nødt til å gå til mange leger før du finner noen som kan hjelpe deg på en effektiv måte. Du kommer til å bli satt på smertestillende, sovepiller, energipiller, få beskjed om at du lider av angst og depresjon, anbefalt å prøve TNS, bli massert, få beskjed om at "om du sover og trener regelmessig kommer jeg til å forsvinne", få beskjed om å tenke positivt, bli ydmyker, bli bedt om å ta deg sammen, og VERST AV ALT, aldri bli tatt på alvor om hvordan du kjenner deg, når du klager til legen om hvor utmattende livet er hver dag. Din familie, dine venner og dine arbeidskamerater kommer alle til å høre på deg hel til de blir lei av å høre om hvordan jeg får deg og om hvilken utmattende sykdom jeg er. En del av dem kommer til å si ting som "Å du har bare en dårlig dag" eller "jaja, tenk på at du ikke kan gjøre ting du kunne for 20 ÅR siden", uten å høre at du faktisk sa 20 DAGER siden, en del kommer til å prate bak ryggen på deg, mens du sakte kjenner at du holder på å miste verdigheten i dine forsøk på å få dem til å forstå. Spesielt når du er i diskusjon med et "normalt" menneske og har glemt hva det var du skulle si... (jeg skulle ønske jeg kunne holde denne delen hemmelig, men jeg antar at du alt har funnet det ut). Den eneste plass du kan få forståelse fra, angående meg, er fra ANDRE MED FIBROMYALGI.

Ærbødisk hilsen fra DIN Usynlige følgesvenn og Kroniske Sykdom.

Stolt klem fra FIBROMONSTERET som bor i din kropp.

- Ukjent-Syns denne beskriver det så bra, på en litt "morsom" måte :)
Bare og kopiere - er ikke jeg som har skrevet dette..
post signature


21 kommentarer:

Hvite Blonder og Myke Karameller sa...

Ja denne setter ord på våres plager på en utrolig herlig måte :))

Klem Heidi

Grønsdal Gård sa...

Så sant, så sant. Dette stemmer jo også med min diagnose, ME.

Anette sa...

Bra skrevet!:-)

Anette sa...

Kjempe fint bilde av deg forresten♥Klem

Linda - HJERTEHUSET sa...

Alle har godt av å lese denne, unsynlige sykdommer er så vanskelig å forstå og mange tror at en e late eller later som. Ta deg sammen då kan folk si, men eg klare jo ikkje for f***! Eg har ikkje ME altså men leve med depresjon og har gjort det i 2 år no.
Litt frustrert som du skjønne;-)
Klem ♥

Chilli og sjokolade sa...

Traff spikeren på hodet!! Hilsen meg fra under dynen med varmeflasker og smertestillende.......

Kan jeg kopiere denne teksten av deg?

Sofie sa...

Bedriten ting å få forstår jeg, ikke noe å ønske seg..
Fint bilde av deg, koselig å se forfatteren avogtil også :)

Marte sa...

*stor klem*

My home is my Castle - by Kari sa...

Takk for at du deler...

Klem,Kari

Stinemorღ sa...

Dette kjente jeg meg altfor godt igjen i! Blæh.... Deler livet med det lite morsomme fibro-trollet...
Godt å se slik skrevet faktisk :)

Varm klem til deg♥

Anines hvite verden sa...

Fint bilde av deg! Takk for at du deler dette! :)


KLEM Anine

Tommensgirl sa...

Den beskriver veldig godt våre plager ja.. sukk...
Så pen du er,Jatte..
Ha en fin kveld.
Klem

Mamsens hus sa...

Veldig bra innlegg og godt skrevet.
Dette gjelder mange.
Takk for at du deler. :)
Klem

Linn sa...

Stilig skrevet!
Har skjønt at dette ikke er artig sykdom å ha nei :/

Så utrolig flott bilde av deg frøken :)

May-Britt sa...

Har hatt fibromyalgi i 5 år og kjente meg veldig godt igjen. Takk til deg også for en kjempefin blogg.

Tante Titti sa...

Tusen takk, Jatte! Du setter ord på en av mine diagnoser, og jeg elsker deg for det!! <3
Du er min helt i dag!!
KLÆMM!!!

Aileens Hobbyrom sa...

Utruleg bra,som eg skulle sagt det sjølv:)Låner den eg:)

Divamamma sa...

Så bra at du skriver dette. Det å ha en usynlig sykdom er ikke bare, bare. Så jeg kjenner meg SÅ igjen i teksten. Sliter selv med lupus som liker å angripe organene mine, i tillegg til å gi meg andre plager. Det er en usynlig, men grusom sykdom. Takk for at du skriver dette :-)

Daisys home sa...

Dette var kjempebra skrevet :)
Ikke noe særlig å ha dette fibrodyret, boende i kroppen sin:))
Har det samme selv og hos meg har det vært siden 95.I tillegg fikk jeg også besøk av et syndrom kalt Sjøgrens, som også sliter noe voldsomt på kropp og sjel :)
Laget også et innlegg om dette for lenge sidenpå bloggen.
Bra at du deler, ikke så mange som våger.
Go bedring til deg:)
Klem sissel

Tonje Merethe sa...

Så fint du deler slike viktige ting. Det er tungt å leve med usynlige sykdommer, men iallefall for min del så er fordommene nesten værre. Slikt trengs å bli mer kjent og gitt mer fokus. Det er ikke bare å "ta seg sammen" når du prøver så hardt du kan, men det eneste du oppnår ved dette er å slite deg mer ut.

Klem fra Tonje Merethe

Marianne Dragon Waagan sa...

Så flott innlegg... fint at det kan bli satt ord på usynlige sykdommer. Sliter selv med angst og depresjoner, og til tider er jeg utrolig utmattet, energiløs og plages med muskelsmerter. Mang en gan har jeg tenkt på at det nesten hadde vært bedre om jeg hadde brukket benet eller armen i ny og ne, slik at plagene hadde vært synlige...
Tusen takk for at du deler:)

Klem Marianne

P.s. Flott bilde!:)