4. november 2008

NAV .

Jaa, jeg er forbanna på NAV, Nav som liksom skal være til for og hjelpe oss ..
Men, de eneste menneskene som sitter der ( etter MIN erfaring) er en gjeng inkompetente surrehuer som ikke eier sosiale antenner :-\
Greit, jeg skal begrunne min frustrasjon litt mere ..
Jeg gikk sykemeldt i fra Juni i år til i midten av sept, var først 100% Sykemeldt så gikk jeg over til 50 % sykemelding til jeg ble innlagt på sykehuset 2. september for og fjærne galleblæra\gallesteinene min(e) .

Jeg har da fått penger fra NAV, helt greit..
Pengene kom til Riktig tid (eller, jeg måtte ringe dem da det var forsinkelser noen ganger, men greit, det er mange i dette landet som skal ha pengene sine og forsinkelser KAN skje) .

MEN, så forrie mnd KOM IKKE pengene, ikke etter en dag, to dager eller tre dager, jeg ringte dem og de sa att de ikke kunne se og ha mottat noen sykemeld fra meg, jeg VISSTE dette ikke stemte da jeg har vært nede på mitt lokale NAV kontor og levert sykemeldinga mi personlig til mannen i skranken !

Så etter å ha blitt satt over X antall ganger til forskjellige kundebehandlere fant de ut att siden jeg hadde hatt 14 dagers ferie i mellomtiden av sykemeld perioden så har de ikke registrert dette inn og derfor har pengeutb. blitt stoppa ..
Jeg fikk beskjed om å sende en mail der jeg bekreftet att jeg hadde hatt ferie fra den til den datoen og att jeg etter det igjen fortsatte og være sjukemeldt videre ..
Jeg gjordet som avtalt og pengene var på konto samma dag :D Yeeey ..

Så, jeg tenkte da kommer det vell til og være greit med neste (og siste ) sykepenge utb. men sååå grundig feil kan man ta ..

Jeg skulle hatt utbetalt sykepenger 23.10.08 . Jeg fikk ikke pengene og ringte dem Mandag etter (altså 27.)
Fikk beskjed om att pengene mine var underveis, og att det var flere som hadde ringt ang dette .. Så jeg skulle ha pengene iløpet av morradagen ..
Men, den gang ei :(

Å Jannicke (meg) ringer IGJEN, ja da får jeg beskjed om att DE IKKE HAR MOTTAT NOEN SOM HELST SYKEMELDING FRA MEG, i perioden 04.09-12.09.08 ..
Enda engang visste jeg att dette ikke stemte da jeg var der å leverte dette personlig til mannen i skranken ..

Jeg sa dette (akkurat som sist), jeg fikk da beskjed om att jeg skulle få tak i en kopi av sykemeldingen min og komme nedom kontoret så skulle di ordne dette med engang ..
Så jeg må da ringe sykehuset Telemark etter kopi, dama der sier hun ikke kjente til saken og satt meg over, jeg måtte da forklare for henne (OGSÅ) hvordan NAV hadde klart og "ROTE BORT" sykemeld min og jeg måtte ha faxet over en kopi av den ..
De skulle ringe opp igjen ...
De ringte aldri, så jeg ringte opp igjen .. Da fikk jeg snakket med en hyggelig mann som faxet den over MED ENGANG :D (takk til koslige mannen)

Jeg drar da ned på mitt lokale NAV kontor og trekker lapp (venter 10 min i køøøø :-@) For så og komme til den mest spydige, inkompetennte kjærringa (mildt sagt) som de kunne leite frem fra hele NAV ..

Hun sitter der forran meg å påstår det ene og det andre selvom jeg forteller att det er DE DER som har "ROTET BORT" sykemeldingen miiiiin ..
Det koker inni meg å det er rett føre jeg begynner å bli usaklig i mine utalelser..
Men, jeg fortsetter og forblir rolig (så rolig man klarer utifra att hue koker å tryne blir rødere og rødere)
Hun sier : Det er ikke arbeidgiver som skal utbetale sykepengene, siden jeg ikke har gått over 16 dager !!!
Hallllllooooo, jeg har da for faen fått utbetalt penger av dem 2-3 ganger før nå jo.
Hun tar en tlf til ei anna, og når hun legger på så sier hun : Jeg MÅ vell bare ta imot denne kopien da .
Det koker inni meg, jeg spør hvor lang tid det da vill ta føre pengene er på min konto ..Hun sier det tar MINST 2 dager, da sier jeg att det syns jeg var veldig lenge å gå uten noe somhelst penger og forrie mnd de hadde surra med sykemeld min så fikk jeg pengene samma dagen som de ordnet opp .. hu kikker på meg med ett nedlatende blikk å forteller meg på den mest ufyslige måten att det er IKKE mulig, for sånn og sånn er systemet .. Akkurat som jeg står der og juuuuger henne opp i tryne liksom ..
Jeg sier det er jo utrolig flott att JEG skal lide fordi DE "ROTER BORT" sykemeldingen min ..Da snur hun seg og sier "Hadebra"
Fytti faen .. Jeg holdt på å klikke ..Er det muuuuulig att en person i ett sånn yrket, ett yrket som skal yte service og være til hjelp for meg som klient skal være så spydig å ekkel?
Kunne faen meg tro de tok pengene fra sin egen lommebok jo .. Hallo, jeg betaler skatt i dette landet og jeg har derfor krav på disse pengene når jeg blir syk og ikke kan jobbe ..
Men, dere trodde kanskje dette var over ? ånei du .. Når jeg sjekket kontoen på Fredag ( dette skjedde på Onsdag) var pengene ennå ikke kommet .. Jeg sjekket igjen igår (mandag) de var ennå ikke kommet, jeg ringte... Pengene var heller ikke sendt til min konto, men hun dama (som faktisk var litt forståelsesfull) jeg snakket med på sentralbordet skulle purre på det og si det hastet .. Sjekket kontoen IDAG, fortsatt ingen penger .. Ringte ned IGJEN ... samma dama jeg pratet med igår tok tlf :P .. Pengene var ENDELIG sendt og jeg skulle ha dem på konto i løpet av kort tid .. Sjekket konti ista og pengene var der :D:D:D:D:D:D:D
Men, faen å man må stå på for og få det man har rett på i dette landet her :\

1 kommentar:

Anonym sa...

føler med deg, du skulle bare vist hvordan de hærjer med folk, har gått i over 2 år uten sykepenger, får ikke ledighetstrygd, fordi nav sin rådgivende lege sier jeg er for syk til ledighet, samme jævla legen som sier jeg er for frisk til å få sykepenger, sosialen? nei de kunne ikke hjelpe siden jeg hadde bil og hus, i dag har jeg mistet alt jeg hadde, 14 dager etter at sosialkontoret begynte å hjelpe meg fikk jeg sykepenger likevell...