13. januar 2014

Våre mål for 2014

Første prosjekt ut i 2014 er soverommet, dette skulle egentlig vært gjort i løpet av høsten 2013, men pga diverse ryggplager på mannen ble det utsatt, jeg orket ikke oppussingskaos i Desember heller, bedre og da vente til nå når vi har bedre tid :) Planene for soverommet er ganske klare, vi vet hvordan vi vil ha det.. Vi har kjøpt gulvet på Ikea, og gulvlister. Platene vi skal ha på veggene skal vi kjøpe av faren min som jobber på fabrikken som lager dem - Garderobeinnmaten er også kjøpt så nå mangler vi egentlig bare og komme igang, sånn at vi kan få bygget den og kjøpe skyvedører.. Interiøret og stilen vi skal ha der inne blir noe ala`dette..


Når soverommet er helt ferdig skal vi rive panelen i trappoppgangen og listene i gangen i 2.etasje, vi skal legge plater hele veien der for og få en mer helhet, nå er det gammel stygg tapet og brystningspanel i trappen. Vi skal også legge nytt gulv, tak og lister. Jeg har også en STOR malejobb forran meg når alle 6!!! dørene i 2.etasje skal males hvite.. dette er noe jeg egentlig skulle gjort for 4 år siden når vi flyttet inn her, men jeg gruer meg til jobben så har utsatt og utsatt.. men når gangen blir fin må jo dørene stå i stil ;) Nesten slik som under ser trappen vår ut nå, her hadde jeg malt brystningen fra SORT til hvit da vi flyttet inn bare for og "redde" den litt.. men har hele veien sett grusomt ut da tapeten er stygg og revet av her og der.. Vi malte trappen hvit og tette trappetrinnene - men hele trappen skal få en puss og mer maling når resten av gangen er ferdig - håper og få gjort alt dette i år :))


Til våren/sommeren skal resten av uteprosjektene ferdigstilles.. Litt pyntelister osv på verandaen skal på, vi skal ha kantstein rundt under så ikke katter osv kan bruke undersiden av verandaen som do (har skjedd før nemlig ;)) og vi skal lage stenbedd langs gjerdet der det er fult av ugress og ræl idag (bilder av det kommer mot vår, her er det masse snø nå nemlig) Så skal verandarekkverk og kasser males hvitt som resten, og gulvet skal beises.. Gjerdet bestefar og onkel bygget året før skal males ett strøk til og hagen skal planes ut og såes så vi får mer og penere gress :)) SÅ er det perfekt utendørs! (Bilde under tatt fra soveromsvinduet vårt og ned på verandaen).


Så skal alt annet prik inne gjøres ferdig, jeg skal fuge flisene på kjøkkenet en runde til, så legge list opp mot overskapene så det blir gjevnt og fint, og legge akryl i skjøter og hjørner - vi ønsker også og legge helt ny benkeplate da den vi har nå er blitt så stygg mange steder - vi velger nok da en eikeplate samme som kjøkkenøyen vår er.. Så skal alle lister og vinduskarmer få seg ett strøk med maling og litt akryl for og dekke stygge skjøter, spikerhull osv..  Vi blir med andre ord ikke arbeidsledige heller dette året her.. 


Om vi får mer tid og penger skal vaskerommet få en oppfriskning - Vi skal da legge nytt belegg eller støpe gulv, bygge inn vask og tørk og ha masse skapplass over benken.. ny benkeplate må vi også ha der inne + en ny utslagsvask.. Dette er egentlig ett prosjekt jeg kunne tenke meg ferdig NÅ, for kunne godt vært litt mer hyggelig og vaske klær enn det som er der nå, men absolutt ikke det som står i første rekke på lista, vil heller ha alt det andre over ferdig først :))

... Utenom disse prosejektene kommer jo alle målene for helse og vekt, jeg har noen mål også dette året, men siden jeg ikke vil skuffe meg selv velger jeg holde dem for meg selv enn så lenge, men kanskje når jeg begynner og nærme meg at jeg deler dem med dere.. om jeg når disse målene kommer jeg ihvertfallt til og være GØRRSTOLT!!

Ha en finfin uke videre - jeg skal kose meg i den etterlengtede snøen!

6 kommentarer:

Villaveien nr 1 sa...

Hei og hå :)
Her var masse prosjekter på gang ser jeg.
Så spennede da, og soverommet kommer nok til å bli dritlekkert.
Det blir sikkert resten av huset og.
Vekt og helse er noe jeg også jobber med, hele året. Det er ikke lett alltid. Går opp og ned.
Nå har det gått opp med jeg vil ned.
Sov godt og ha en fin dag imorgen

Tonje Merethe sa...

Mange spennende prosjekter på gang. Blir nok veldig fint.
Mange prosjekter her også, men får se hvordan lillesøster er før man begir seg ut på alle sammen.

Gleder meg til å begynne å trene igjen snart jeg også. Bare å bli med på trilleturer når det ikke er så kaldt og frøkna er født.

Ha en fin ny uke snuppa.
Klem

Inspirasjon fra Elin sa...

blir spennende å følge med på oppussingen, man er sjelden arbeidsledig med hus.
Et tips når du skal male dører: Invester i en malingssprøyte, tror man får slike på bl.a biltema til en grei penge. Det viktigste er å ha en fin og jevn dyse så malingen blir påført i et tynt lag. VI har også noen uber gule dører her (har nok vært hvite) men de er ikke i treverk så må nok ty til nye her- etterhvert.

Bittelille villa/Jennifer sa...

Så mange spennende prosjekter dere har i år! Helt imponert - dere er veldig flinke som gjør så mye:) Misunner deg ikke malejobben med alle dørene, jeg hadde nok kjøpt nye, kan få de ganske rimelige på tilbud, kanskje verdt det i forhold til arbeid/tid?:)

Gleder meg masse til å se det nye soverommet deres etterhvert:D

Håper du har en fin uke<3
Klem

Monica sa...

Masse prosjekter, med andre ord! ☺ Jeg ble så skuffa over alt vi IKKE fikke gjort som vi egentlig hadde tenkt å gjøre i fjor, så i år tør jeg nesten ikke ha noe mål. Men, jeg hååååper virkelig det blir nytt kjøkken på meg i år! ☺

livingvilla sa...

Så spennende, her må jeg følge med fremmover!! Så flinke dere er! Vi har en loftstue som trenger et skikkelig løft - må bare få satt i gang snart! : / God lørdag til deg Jannicke!! : )
Klem fra Vera