18. mars 2013

Fototips?


Jeg er ikke så god på dette med å ta bilder, riktige innstillinger, lys osv - spesielt syns jeg det er vanskelig å ta bilder på kjøkkenet og stuen siden alt dagslys kommer inn fra en kant, nemlig MOT kamera slik som her .. bildene blir da mørke og bruker jeg blitz for å få dem lysere blir det som på dette bilde veldig feil farger osv..

Noen som har noen ekle regler for å ta slike bilder?
Jeg har kun ett canon eos 450d med standard objektiv, har også ett stativ.
Ønsker meg også nytt kamera med litt mer utstyr da jeg syns bilder er gøy, men får det liksom ikke helt til - bruksannvisning er heller ikke helt min sterke side og lese *ler*

Ønsker deg en fin ny uke 
♥ Jatte 

5 kommentarer:

June sa...

Hei! Og tusen takk for tilbakemelding på innlegget mitt!:) Ble veldig koselig lys når kvelden kom også!:)
Enig med deg ifm bilder. Vanskleig å få riktig lys osv. Ønsker meg et stativ også. Er du fornøyd med ditt?
Håper du får en fin uke!
Klem June:)

Monica sa...

Kan ikke gi deg noen tips dessverre- tror jeg..men jeg tar helst bilder i så mye dagslys som mulig. Bruker aldri blitz d bildene blir så kunstig blå. Men da redigerer jeg de heller litt lysere opp inne på Windows foto galleri.

Ønsker deg en flott uke

Klemmer fra Monica

Har en drøm... sa...

Motlys er jeg ikke noe god på heller, så håper det kommer gode tips her nå:)

Når det gjelder kamera og utstyr, så burde ditt kamera være mer enn bra nok, siden du uansett ikke leser bruksanvisningen:) Er nok av finesser på ditt... legg heller pengene i forskjellige linser, det får du mye mer igjen for:))

Lite hi sa...

Huff, er ikke så lett når lyset kommer mot kamera. Slik er det ikke hjemme hos oss, som regel. Jeg pleier som regel å skru av alt unaturlig lys og så tar bilder så tidlig på dagen som mulig. Etterpå redigerer jeg fargetonene på bildene.
Klemmer fra LIte hi

Ingvild sa...

Det er bare et triks mot motlys, og det er en blitz. Du kan gjerne kjøpe en ekstern blitz som du peker på skrått opp i taket. Tror det blir det beste resultatet.