11. juni 2012

Mitt liv på lavkarbo

 I fare for at dette skal oppfattes som en slankeblogg - noe det ikke er og ikke kommer til og bli. . .

Siden det var noen spørsmål i etterkant av innlegget mitt "når alt handler om vekta"(link) så lager jeg ett innlegg om spørsmålene jeg har fått og litt rundt min livsstil slik den er nå idag :)
Denne tegningen syns jeg viser veldig godt hvordan jeg spiser!
Som dere ser finnes det ingen Potet, Pasta, Ris, Sukkerholdige varer, osv i denne pyramiden - det er de største karbohydratkildene i hverdagen, og de holder jeg meg laaaangt unna (stort sett;))! FROKOST:

En typisk frokost for meg kan bestå av egg, avocado og spekeskinke eller Lavkarbobrød (får kjøpt diverse ferdigblandinger som man kun tilsetter vann osv - eller ferdig brød i brødhyllen) med godt pålegg, jeg fokuserer da på og få i meg pålegg som inneholder godt med proteiner og sunt fett..

Eks: Egg, majones og grønnsaker ..
Skinke, smør, grønnsaker.
Ost og grønnsaker..

Helt vanlig mat som de fleste i de norske hjem spiser med andre ord, jeg bare bytter ut det vanlige brøde med ett litt sunnere ett med mindre karbohydrater ;))

LUNSJ/MELLOMMÅLTID:

Skal ikke skryte på meg og være så flink til og spise lunsj, men noe enkelt og godt jeg smekker sammen som lunsj/mellommåltid kan være lapper!! Jeg elsker lapper og disse lavkarbolappene(link) jeg har funnet oppskrift på er faktisk veldig gode :))

Til lappene kan jeg ha jordbær, syltetøy (uten sukker) en dæsj rømme til og man har ett godt mellommåltid med både protein, fett og selvsagt litt karbohydrater!
Man skal ikke kutte UT karbohydratene, bare kutte NED ;))Man kan jo kose seg på Lavkarbo og Vafler(link) er jo noe ihvertfall jeg savnet på Lavkarbo,
så da lager man seg en oppskrift som er "lovlig" og kan spises med god samvittighet..
Skal innrømme at de ikke smaker like godt som vanlige, men absolutt en meget god ertattning i hverdagen om man har lyst på noe godt :)


MIDDAG:

Middagen er det de fleste spør meg om, hva spiser man liksom når man ikke kan ha verken potet, pasta eller ris til måltidene? blir det ikke kjedelig?

Joda, det KAN bli kjedelig, det spørs kun på fantasien - vi spiser her hjemme akkurat som før omtrent, vi bare kutter ut de største karbohydrat kildene..
Vi har altså masse grønnsaker til hvert måltid, og spiser fisk, kjøtt osv som vanlig!!

OG det finnes utallige nettbutikker som selger både pasta og tacolefser/pitabrød med mindre karbohydrater, jeg vil ikke anbefale og spise mye disse produktene om man skal ned i vekt, det kan nemlig stoppe vektnedgangen eller gå saktere, men dette er noe man må prøve på egenhånd :)


Disse lefsene er utrooolig gode, smaker akkurat som vanlige tacolefser - men inneholder kun 3 gram karbohydrater pr lefse i forhold til Santa Maria sin med 53 gram!:)
Tacolefsene og masse andre produkter som er lavkarbovennlige finner du her(link)!!

Fikk ett spørsmål om hvordan lage god saus fra bunn av: Jeg lager ikke veldig mye saus, men bruker mye fløtesaus da jeg syns dette passer til veldig mye mat .. Jeg bruker skyen fra kjøttet jeg har stekt, krydder (salt og pepper feks) og fløte, lar dette koke opp, tilsetter litt johannesbrødkjernemel (jbk) for og tykne den litt..

Denne oppskriften kan man jo bruke og ta annet krydder, ha litt sitron/lime, friske urter osv osv.. bare fantasien som setter grenser på dette planet..


TRENING: 

Det første året på Ketolyse/Lavkarbo trente jeg ikke i det hele tatt, jeg tok altså av 17 kg uten å trene, kun ved hjelp av og legge om kosten og gå vanlige turer med Keegan :)
Pga helsen min (har Fibromyalgi) så klarer jeg heller ikke trene så mye jeg gjerne skulle gjort - jeg prøver og jogge 3 ganger i uken, men ikke alltid kroppen vil være med meg, når jeg jogger, jogger jeg rundt 4 km - dette tar ca 40 minutter!

Jeg har også trent litt hjemme i stuen med "Jillian Michaels" fra slankekrigen - finnes utrolig mange fine videoer med henne man kan kjøpe/laste ned, jeg syns det er kjempegøy og trene disse - og du får en skikkelig treningsøkt på 30 minutter!!
Slik ser jeg ut IDAG, kjolen skjuler jo mye - har masse lår, rumpe og mage og bli kvitt fortsatt - men jeg er på veldig god vei føler jeg, og jeg skal klare det til slutt :)) 
Jeg har endelig kommet inn i en god rutine igjen, spiser godt nå og føler ikke behov for og spise søtt som man ofte higer etter - det er en avvenningsprosess å gå over til lavkarbo, men for min del er det veldig verdt det!

Det blir sagt mye om Lavkarbo i media - jeg orker ikke ta diskusjonen, jeg føler på MIN kropp at dette er det riktige, og den fungerer så mye bedre med dette kostholdet enn før! Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg kun har positive erfaringer med denne livsstilen og den kommer jeg derfor til og følge for resten av livet så godt det går - tror det bare vil bli mer tilrettelagt for oss "lavkarbo`ere" etterhvert som tiden går!:)

Håper dette var til nytte for noen!:)
post signature

12 kommentarer:

bente sa...

Applaus jatte :D

Arlens boblebad sa...

Dette var veldig intresangt da jeg holder påmed det samme, og fikk mange gode tips nå.Kjenner jeg er litt lei nå, men det er bare om å gjøre å være litt kreativ og nå fikk jeg inspirasjon!
Takk for det:)
Klem Linn

Anonym sa...

Leste ditt forrige innlegg med stor respekt! Du har all grunn til å være stolt!!
Synes innlegget ditt i dag var veldig flott.. Det gjorde i hvert fall lavkarbo veldig forståelig(endelig) for denne jenta ;)
Takk for inspirasjon! Så var det bare å finne viljestyrken da..
klem Laila

Har en drøm... sa...

Takk for godt innlegg!!
Dette har jeg lenge hatt lyst til og prøve, men har liksom aldri kommet igang, trodde det var MYE styr og veldig lite godt man kunne spise:)

Dette ser jo riktig så bra ut, tror jeg skal klare det altså:)

Men du, kan man spise knekkebrød? Jeg har blitt litt avhengig kjenner jeg - det er type Ryvita jeg spiser.

Liker slike innlegg som dette jeg, og har ingenting i mot at de kommer innimellom all interiøren:)

Ha en fin fin kveld:)

Jatte sa...

Line/Har en drøm:

Man kan lage egne mer lavkarbovennlige knekkebrød, er vist veldig gode (jeg har ikke testet) og fiberrik kan man spise.. Du må nesten se på karboinnholdet å prøve deg litt frem selv :))

Hilde Pernille sa...

Hei, og tusen takk for hyggelig kommentar på bidraget mitt :)

Du ser kjempebra ut! Jeg holdt på med lavkarbo før jeg og, men er altfor glad i pasta ;p Så det ble Grete Roede på meg.. Men det fungerte med lavkarbo hvertfall. Stå på!!

Ha en strålende kveld :)
-Hilde-

4 i Kiellandsgata sa...

Så koselig med kommentar på bloggen=) Og det som er ekstra fint er at da oppdager jeg din. Så utrolig flink du har vært. Jeg er kjempeimponert. Jeg har alltid tenkt at lavkarbo er veldig vanskelig, men du får det til å se lett ut... regner jo med at det ikke er bare lett... Kan tenke meg du inspirerer mange med bloggen din. Søtt hjem du har også, forresten=) Håper du får en fin, fin dag=) Vibeke

Hjem og Glede sa...

Hei Jatte ;)
Tusen takk for så skjønn hilsen hos meg! Ble glad.
Så fin du er!Og så gøy med råd og tips....flink du.

Jeg kommer innom igjen jeg.
Ha en herlig dag da.
Smil og klem
Camilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vad du har kämpat bra, grattis till en fantastisk viktnedgång. Du är så saml och fin nu på bilden.
Precis som du undviker jag speciellt pasta.
Kramar
AnnaMaria

Greta sa...

Hei. Veldig bra innlegg. eg har ei vaffeloppskrift som eg syns er like god som gammel oppskrift. Bruker den både som vanlige vafler og som loper til lavkarbopølser.
liten porsjon:
3 egg
halv boks philadelhphia naturell100g
ca 2-3 ts fiberhusk
(eg bruker ei ss med heimelaga mandelmel i tillegg)
1/2 til 3 ss sukrinn
vaniljepulver etter smak.
1 toppa ts bakepulver.

oisk egge godt åleine først ha så i philadelphiaen og rør den i så resten.
stå og godgjere seg mesn hjernet blir varmt og litt til.
steiker dem og elgger dem i eit klede. da holder dei seg lenge, sjølv om ikkje alle blir spist til dette måltidet. Det vert ca 6 stykker. Vert røra tjukk spe med litt fløte. Men det gjer ikkje noko om røra er litt tjukk syns eg. Må berre ha litt mindre i jernet da..

leser ofte bloggen din, men kommenterer sjelden. fin blogg.
ha ein fin dag

lisje astrid's husblogg sa...

Naaaaaam!!!
Du er kjempe flink!
Eg har ein kjær kollega som kan så mykje om dette, ho er så inspirerande og eg har lært så masse av ho!
Du må gjerne legge ut oppskrifter oftare ;) Tihi :)

God tysdag ♥

Villaveien nr 1 sa...

Hei :)

Så flink du er..:)
Jeg er også veldig opptatt av å ikke spise for mye karbo. Men nå har jeg vært flink i en hel uke...
Hurra for meg .:)

Kjempefin blogg du har som jeg vil følge videre.
Og jeg ble kjenpeglad for så fin kommentar igår. Tusen takk :)

Klem Margareth