28. juni 2012

Male stua..

(bildene er fra i vinter)

Jeg klør i fingrene etter forandring (igjen). Jeg er ikke fornøyd med fargen på veggene i stua, syns den er alt for hvit i forhold til de ferdigmalte listene og taket vi har.. Syns også at det blir alt for mye i samme nyanse siden møblene også er hvite!

Jeg vil male igjen!!


Det store spørsmålet er bare hvilken farge jeg skal male i - jeg syns det er utrolig vanskelig å finne den rette fargen - ihvertfall til så store prosjekter, er så kjedelig å måtte male om igjen ;)) 

Jeg trenger derfor hjelp av dere.. Mine kriterier er:

- Ikke for mørk, vil fortsatt ha det lyst og lett.
- Ikke for gult.
- En farge som kan kombineres med den beige/sandfargede sofaen, men også mørk grå sofa, siden vi kan bytte om trekket til mørk grå (noe vi vurderer til vinteren).
- En farge som får de ferdigmalte listene/taket til og se hvitere ut.
- En farge som får frem møblene våre som er hvite på en fin måte, uten at noe ser "skittent" ut.


Link meg gjerne til farger dere mener kan passe,
jeg trenger virkelig hjelp her.. å om det skal males, må det skje i løpet av sommeren ;)
post signature

18 kommentarer:

Marte sa...

Stua vår er i fargen "Vanilje". Fått mye skryt for den! Har eggehvite lister.. eneste er at den KANSKJE ikke passer til grått? Jeg bruker jo brunt som "min mørke" farge.. ;)

Janne sa...

hmmm.... ikke lett det der, så på God morgen Norge i går, og der var Halvor i gang med å prate om en nyyydelig farge i dusgrågrønn toner... var virkelig flott! Ta en titt på nettsidene til GMN, og kikk:)) Kan høres litt skitten ut, fargen, men den var så lys og fin!

Lykke til med valgets kval:)

God klem:)

♥ Helen sa...

Jeg synes stua di ser veldig fin ut som den er. Men det viktigste er jo at du selv er fornøyd. Jeg maler stua mi akkurat nå , håper å bli ferdig med vegg nr tre i morgen. Har holdt på lenge nå, det har tatt tid å male taklister og gulvlister og spesielt vinduene, men selve veggene går ganske raskt. Vi har valgt en farge som heter hvit lin og er veldig fornøyd med den. Jeg leste i en blogg om noen som mente den fargen passet like godt til både brunt og grått. Lykke til, blir spennende å se på prosjektet ditt :)

♥ Helen sa...

Foresten den sofaen din er veldig fin, hvor har du kjøpt den? Er det vaskbare trekk? Jeg syes det er så lekkert med lys sofa, men har både katter og hunder som gjerne legger seg der.... Så akkurat nå har vi skinnsofa som er lett å tørke av sølete potemerker...

Beth sa...

Cafelatte er nok fargen som vil passe hos deg. Den er lys og varm og vil gjøre at listene ser hvite ut i forhold til veggen..

Lykke til!

Daisys home sa...

Spennende, men ikke alltid like enkelt dette å velge rette fargen.
Hva med å gå for en gråfarge ?
Er jo så mange flotte grånyanser å velge mellom og de går iallefall fint til det hvite.
Har selv to vegger på stua malt i en mørk grå farge og trivest med denne etter å ha hatt den snart ett år:)
Om du velger en lys farge, styr for all del unna de med gulskjær i... som eggehvit. Måtte male om hele huset innvendig da den gulnet noe voldsomt.
Lykke til med valget:)
klem sissel

My home is my Castle - by Kari sa...

Jeg har en farge som heter serengeti. Den går i beige, men skifter farge etter lyset fra litt gråaktig til beige.
Er veldig fornøyd med den :)

Klem,Kari

Jannes lille sted sa...

Jeg sto jo med samme problemstillingen for ikke så lenge siden og endte opp med eggehvit. Ellers så er jo grå fint! Vi har morgendis i gangen, veldig fin farge, også skumring og antikkhvit er gråfarger vi har. Men grå er litt vanskelig igjen. Kommer så an på lyset om fargen blir nøytral, mot blå eller lilla.
Lykke til
Med valget! Gleder meg til å se!

Rebekka sa...

Hmmmm, det er ikke enkelt med de fargenynsene nei. Og ekstra vanskelig er de når det gjelder stua synes jeg. Ingen gode tips å hente fra meg, men jeg gleder meg til å se hva du bestemmer deg for ;)
Ønsker deg en gerlig helg
Klem

Nutte sa...

Vi har en som heter hvit pepper i stua å er knall fornøyde:) den er kald hvit, går litt mot grå å vi kan ha både beige og grått til:) har også hvite møbler:)

veronika Døli sa...

Lys antikk =) Den er fin!!:) brukt den på flere av soverommene her hjemme. Den ser veldig hvit ut, helt til du får hvit ved siden av. Da ser man at den er mer beige. Men ikke NOE gul :)

Anonym sa...

EGGHVIT. (IKKE EGGEHVIT)

HILSEN GØRIL I NARVIK

Sidsel sa...

jeg har selv en lys gråfarge i hele huset - den er slik at den låner farge fra det andre i rommet. Det er akkurat så mørt at kontrasten til listene synes
Lykke til med valget ditt
God helg

Fabelaktig sa...

Dette er jeg dårlig på, venter i spenning på hva du finner på :)

Fin helg, søte!
klem

Anonym sa...

Alltid gøy med forandring!!
jeg synes fargen som heter skumring er kjempefin. Den er lys, lys grå.
Klem

Anette sa...

Så gøy med maling :)) Jeg har caffe latte/vanilje på veggene, og er veldig fornøyd med den igrunn :) Den fremhever det egghvite, og det andre helt hvite kjempe bra :)
Håper du finner ut av det,god sommer,klem:)

Anonym sa...

Anbefaler fargen som heter Hvit Lin, den er kjempefin, og går nok endel under kriteriene dine :) Lykke til!

Laila

Vibeke / Mammas Hus sa...

Vi har fargen DELIKAT på veggene her, og den er jeg storfornøyd med. Blir ikke lei.

Og den passer fint til hvitt, brunt og grått/sort. :)