11. mai 2012

Alle bloggere lever i en rosa boble!
Det er mye som skrives i media om blogging, spesielt mammabloggere og gjerne også Interiørbloggere, at vi gjør alt for og fremstå perfekt, baker kun for og kunne ta bilder på bloggen, "alle" går på lavkarbo og alle er sååå flinke til og trene.. Vi har verdens beste barn og verdens beste mann, vi bor i verdens fineste hus, har verdens søteste hund, og livet er en stoooor rosa boble som ingen kan stikke hull på!

Jeg kan se noen av poengene til diverse journalister ang dette temaet, for mange blogger er utelukkende positive.. Men, det betyr da ikke at man ikke har dårlige dager, skittentøyet vokser opp etter øra, middagsrestene har stivet i kjelen så man kaster heller kjelen enn og begynne å skrubbe den (Eller den gjelder kanskje bare meg :P) man krangler med mannen sin og sier ting man ikke mener, man kjefter på unger fordi de er umulige, man kjøper en pose boller til ungene på vei til skolen fordi man ikke gadd og bake disse "verdens beste brød" som barnet skulle ha med til niste. Man går sminkeløs på butikken og huset forøvrig snakker man ikke høyt om engang, det er rotete og en stund siden vaskekosten var fremme..

Jeg tror ALLE har disse dagene, men er det virkelig noe inspirerende og koselig for andre og ta del i disse tingene via bloggen?? Skal jeg skrive om den dustete mannen min som labber inn på sko når jeg nettopp har vasket, eller ta bilder av denne kjelen jeg kastet pga stivna middagsrester, skal jeg skrive om smertene i kroppen som tar knekken på meg omtrent hver dag, og sutre og klage om sykdommen min?

Selvsagt er det greit og dele litt slike ting fra livet, og jeg liker at man kan se litt "menneskelige" sider ved bloggere og ikke bare "det perfekte liv" som det noen ganger kan fremstå på bloggene.. men, det er jo mye koseligere å lese om ting som er positivt, ting som får personen bak bloggen til og smile og noe akkurat DEN personen VIL dele med meg ..

Vi er alle glad i positive tilbakemeldinger på det vi gjør og det og kunne skryte av det fine huset vårt og de fine barna våre er jo nettopp noe vi gjør fordi vi er stolte . . . er det virkelig noe galt med det??

Lever jeg nødvendigvis i en rosa boble som lever og ånder for bloggen min fordi jeg skryter av blomstene jeg fikk av mannen min, eller bollene jeg bakte til lunsj? Jeg mener ikke det ihvertfall, og når jeg leser blogger så tenker jeg at denne personen har jo ups and downs i livet akkurat som meg, personen bak bloggen er jo ett menneske med følelser. 

Bloggene våre gjenspeiler jo bare en liten del av hverdagen vår, selv om det kan virke som det er hele livet så er det faktisk ikke det.. jeg tror svært få som leser min blogg kjenner meg som person bare ved å lese akkurat denne bloggen, selv om det jo er meg dere leser om!

Ble ett veldig langt innlegg, men jeg kjenner det provoserer meg litt at vi som bloggere blir stemplet som dumme nesten bare fordi vi liker å dele litt fra livene våre. Vi lever i 2012 folkens, janteloven burde vel ikke være så i fokus nå vel??

Jeg ble inspirert til og skrive dette da jeg kom over dette(link) innlegget til Hanne med bloggen "Mitt herlige liv" ..

Tommel opp for blogging!!


Jeg har jogget to dager på rad nå, bare så dere vet det *fnis* ;))
post signature

16 kommentarer:

Lithe sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Lithe sa...

Vi har vel flest hverdager alle sammen, med skittentøy, oppvask og støvdotter som blir til hybelkaniner :)
Min erfaring er at det er bedre å se positivt på tilværelsen uansett hvordan man har det, istedet for å svartmale alt.
Så hurra for positive blogger, selv om vi må få lov til å ha en utblåsing i ny og ne!!
Ha en strålende helg :D

Klem

Gårdsjenta sa...

Veldig enig med deg! :D

Her har endelig klesvasken klart å krympe ned såpass at den faktisk er inni dunken, men noe å blogge om er det jo ikke :P

Meningen for meg med å blogge og lese blogger er jo å inspirere og bli inspirert! :) Får jo litt ekstra puff når man ser hvor fint det kan bli :)

men lever jo selvsagt i en rosa bobble også da, med alltid rent hus, snille barn, en mann som stadig har med blomster hjem, mens jeg selvsagt både baker og lager middag heelt fra grunnen av hver eneste dag ;P

Ønsker deg en god, ROOOSA helg! :)

Camilla Marie sa...

Flott skrevet! Kunne ikke sagt det bedre selv... Og jeg tror forresten ikke de som har disse inntrykkene leser så mange blogger. For da hadde de skjønt at det ikke var slik... Selv om man deler ting for å inspirere andre, så later vel ikke de fleste som om de er perfekte og har det perfekte liv. De bloggene jeg leser deler både positive og negative ting, og skriver for å dele erfaringer i tillegg til inspirasjon.

Marte sa...

Sant som du sier, det hender jeg får noen rare blikk hvis jeg nevner at jeg blogger. Og ingen skjønner at jeg faktisk får noe ut av det, det er jo faktisk litt sosialt ;)

(Jeg går dog heller ikke av veien for å klage litt på bloggen min heller jeg da.. hehe)


.... og vi HAR jo verdens peneste hund da! Alle sammen! ;)

Linn sa...

Alle har hvert sitt,av problemer og dårlige dager.
Men enig med deg,er kanskje ikke det man er ute etter å lese mest mulig av på nettet?

Av å være positiv,sprer man også positivtitet mener jeg :)

Og alle skjønner jo at INGEN lever ett perfekt liv!

Tenkt mye på dette jeg og,etter innlegget til Hanne.
Godt flere tenker samme tankene ;)

God helg søta :)

Heidi's regnbuedrops sa...

Jeg ønsket alle en rååååsa og knall dag i dag og håpet jeg skulle ha det samme.. hehe neida, her fikk man vondt i kroppen og hodeverk. Jeg er en sånn person som ønsker andre godt selv om jeg har en laber dag. Offamej skittentøyet tror jeg ALLE sliter med, det bare renner over, en unge i treårs trassen og en unge med kolikk, en hund som tigger...jeej... Men det er mye mer morro og lese om ting som man kan kjenne seg igjen i og vite at ikke alt er perfekt.
Ha en knall fredag.
Klem

Mayes Krypinn sa...

Vi har alle de dagene du beskriver - kunne nesten ha skrevet det selv. Men, jeg vil ihvertfall ikke ha en "sutreblogg" der alle negative tanker og opplevelser kommer ut, selv om jeg lker å skrive med en smule selvironi. Jeg vil spre glede - og lese glede. Bladde i ukeblad hos moren min en dag, og registrerte 5 negative historier på rekke og rad. Den ene mer tragiske historien fra virkeligehten etter den andre. Kjente at jeg vil ikke lese sånt. Har nok med mine dårlige dager, mitt eget rot og min egen sykdom. Bloggen skal være et fristed, og et sted for inspirasjon. Takker deg for en flott blogg og et flott innlegg.

Klem Maye.

Anonym sa...

Er så enig så enig i det du skriver. Det jeg skriver om på bloggen er bare en veldig liten del av virkeligheten, av livet mitt. Huset ser som regel bombet ut, energien er ofte på bunn - men det er det ikke noe morsomt å skrive om..
Ønsker deg en strålende fin helg!!
Klem

Anonym sa...

Amen!! Du setter ord på mye av det jeg har tenkt i det siste, etter innslaget på God morgen Norge, og deretter Hanne sitt blogginnlegg..
Det er jo ikke så morsomt å lese om skitne kjeler (jeg har ofte tenkt tanken om å kaste mine jeg også ja..;)), sure mannfolk eller katten som har spydd på teppet.. Jeg leser ihvertfall blogger for å få inspirasjon, slappe av og kose meg :D

God helg, flinke joggeblogger! :D

Precious Home sa...

Jeg hadde ihvertfall ikke villet lest blogger om skittentøy, oppvask, sure menn og grinete unger;) (bare for å sette det i perspektiv)
Når jeg leser en blogg har jeg pause fra min verden og lever meg inn i en annen) Og det er herlig! Media har det som kjent å blåse opp ting verre enn det er og kanskje gjøre en liten greie til ett stort problem...

Ha en strålende kveld! (ja, det regner her, men må vel være lov å vær glad for det;) tihi!

Borghild sa...

Flott innlegg, å kunne ikke vert mer enig med deg :)
Er kjekkest å lese positive ting, en å bare lese om sure mannfolk, oppvask og andre kjedelige ting man har nok av hjemme :) Men synes det er greit å av og til skrive litt "syt" også :)

Bettum Villa sa...

Jeg er sååå enig med deg altså! Bloggen skal være et sted man kan slappe av og bli inspirert. Ikke et gnålested. Jeg synes det kan være artig i blandt og lese om negative/tragikomiske hendelser som andre har, men alt med en klype salt.

Ønsker deg en deilig helg.
Hilsen brunetta som har blitt platinablond i dag.

Lindas Lille Leilighet sa...

Så godt sagt! Blir litt lei meg når folk trasher bloggere på denne måten..Jeg har jo blogg både for å inspirere og bli inspirert. Og den kasserollen som er så skitten at man helle kaster den (ja, har gjort det jeg og;) Er desverre ikke mye inpirerende:P
kan godt forstå at mennesker som ikke har det så godt, kan bli provosert av den ''rosa boblen'' ..Men bloggen for min del er litt virkelighetsflukt..og jeg valgte bort å ha hverdagsblogg. Så jeg tenker at alle må få lov til å vise frem det de vil når de vil uten at noen skal mase noe om det..

Dette ble visst en litt lang kommentar og;) Blir bare litt oppgitt:P

Men god helg til deg da:D Klem

Trine sa...

Kjempeflott innlegg :)
Vet ikke helt kem som er mest rar av oss bloggera eller de som virkelig trur at alt e rosenrødt hos oss!

Selv æ syns det e utruli gøy å se at de "perfekte" bloggeran i mine øya også kan legge ut ett realityinnlegg med rot og hverdagskaos av å til :)
Så mye mulig æ å må trø til me ett sånt innlegg i ny å ne :D

Masse god helg til dæ å dine, og ikke minst tusen takk for alle de flotte tilbakemeldingen du legg igjen hos mæ - de varme!
Klæm Trine

Tante Titti sa...

Jeg må nesten le! Og jeg må innrømme at jeg har litt problemer med å ta slike såkalte bedrevitere som denne tv-dama seriøst. Hvor mange blogger har hun LEST?? eller ser hun bare på bildene?? Det er vel flere enn meg som bruker bloggen som sitt fristed, ett sted hvor jeg kan kose meg med det som er positivt. Elendigheter er det nok av - både i media og innimellom i min egen hverdag. Og det er uten tvil en grunn til at jeg ikke viser hele huset mitt på bloggen hver dag. Men i en krok i ett rom har jeg det "bloggbart" kanskje akkurat denne dagen - og da er det det positive jeg fokuserer på!! Noe jeg har lært på ett lærings og mestringskurs for pasienter med min diagnose som kronisk smertepasient. Kall det gjerne terapi - det fungerer iallefall godt på å gjøre mine hverdager lettere når jeg leser om andres positive opplevelser og når jeg får positive kommentarer på mine innlegg!! Og jeg har lært mange bloggere å kjenne såpass i min korte korte tid som blogger, og har funnet ut at vi er mange som bruker bloggene våre på denne måten. Og det kommer jeg sannelig til å fortsette med også!! Ønsker alle bloggere og andre som lever i lyse rosa bobler en fortsatt fantastisk helg!!!
Titti-klæmm!!