15. juli 2011

NY spisestue :D


Vi (eller, mest meg ;)) har lenge vært på utkikk etter nye spisestuemøbler, noen solide i tre som tåler litt.. Vi kjøpte nemlig dette bordet på Ikea da vi kjøpte leiligheten i 2009, men kort tid etter begynte sponplaten å svelle og det er masse stygge merker - vi innså også at rundt bord var litt upraktisk for oss, det tar for mye plass rett og slett! Bilder fra slik vi har hatt det før kan du se her!


Har ikke funnet noe på finn.no som har falt i smak, men så fikk vi greie på at tanten til min kjære hadde en spisestue i Eik stående som de ikke brukte lenger - med bord (følger meg ileggsplater så man kan få plass til 12 personer) 6 stoler, en liten skjenk og en stor skjenk med speil! O`Lykke!


kk

I formiddag kom dem med bord, stoler og det minste skapet/skjenken hit, og det er faktisk finere enn jeg hadde sett for meg, fikk nemlig bare sett litt av dette skapet og stolene på bilde de sendte oss for noen uker siden, siden det sto så stable hos dem :)

Var dem ikke fine?? Jeg er i himmelen ihvertfall.. Men nå begynner tankekverna, hvordan male dem? Helt hvitt? Hvilken maling eventuelt? Hørt det er best med gulvmaling som tåler en støyt ... Gi meg alle tips og råd dere har..

Planen med dette lille skapet/skjenken er og felle inn vask og ha den på badet, det tror jeg blir LEKKERT!Ønsker dere alle en fiiiin helg - selv har jeg jobbhelg, men kos det også ;)
post signature

26 kommentarer:

Precious Home sa...

Lekre møbler!
Tror sjenken ville blitt kjempefin på badet!
Lykke til med oppussingen!

Ha en fin kveld!

Fru Mæla - Mer enn bare ord - sa...

Jeg ville ikke malt dem hvite trur jeg...Men hva med å "beise" dem lyse grå? :) Eller male dem lyse grå?

Marens hverdagsliv sa...

Ååååå så nyyydelige møbler, du var heldig med de ja !!! Gleder meg veldig til å se hva du bestemmer deg for å gjøre med de !!

Ha en fin kveld !!

Klem fra Maren,

Hege (Charm) sa...

Åhhh så vakre! Heldige deg;) Jeg ville nok ha malt de hvite! Men det kunne blitt fint med en annen farge på bordplata og stolputene kanskje? Mulig det går an å beise disse? Da vil jeg anbefale fargen "drivved"! Bruk for all del gulvmaling, ellers må du male de om igjen hvert år (huff ja, spør meg om det da... *ler*)

Lykke til med valgene, og nyt helga og malinga;)

Klemklem

Malin sa...

Sååå flotte! :D Blir nok fine uansett hva du gjør - gleder meg til å se :D Blitt helt ny stue på deg i det siste :D Kos :D

Marte sa...

Jeg ville IKKE malt de i det hele tatt! Ihvertfall ikke spisebordet og stolene. Fint med lit kontraster syns jeg :)

Janicke sa...

Hei jattemor:-)
For noen nydelige møbler du har fått tak i!!!! Jeg skjønner at du er i lykkerus ;-)

Først må du vaske objektet godt - la tørke et døgn, også mal med heftgrunn. Noen maler bare med heftgrunn også vokser de inn etterpå, men jeg bruker å male to strøk med heftgrunn, også maler jeg ett eller flere strøk med den fargen jeg vil ha.
Jeg har brukt å male med oljemaling, men her kan man sikkert spøre seg frem i butikken på hva som er best. Grunnen til at jeg bruker oljemaling er at overflaten blir litt blank - da er det lettere å tørke av støv og matflekker.

Lykke til med prosjektet ditt - jeg gleder meg til å se resultatet :-)
Nyt helgen jattemor
Klem fra janicke

Tonje sa...

Så heldig du er som får sånne skatter!!

Faktisk ikke sikker på hvordan jeg hadde malt dem, kanskje lys grå eller beiset grå.

Gleder meg til å se

God lørdag!

Tove `blogg verden sa...

Så nydelig!! Og så heldige dere var :) Jeg ville malt de i hvit høyglans hadde de vært mine ; ) Men det er fordi jeg har hatt mørke møbler så lenge og ønsker meg hvitt!!! :) Har fått meg en slik skjenk du har, som du har malt hvit :) Har grunnet den ferdig. Gleder meg å få den på plass!!
Ha en flott helg
klem Tove

Fjellets datter sa...

Hei Jatte! Beklager at jeg ikke har takket for kommentar fra deg, beklager, beklager. Dere har vært kjempeheldige som har fått de nyyydelige møblene, du må bare IKKE male de! Tenker du blir å angre på det etter ei stund. Det er fint med kontraster, tenk deg bare en fin gammel lys brodert eller heklet duk på bordet og vakre roser til pynt! Det vil ikke bli samme estetiske virkningen med hvitt bord da. Legger meg som følger til deg! Ha ei veldig koselig helg.
Klem fra Kristin

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

KJEMPEfine!!☺
Eg hadde nok malt dei...☺
Kanskje kvite med gråkvit bordplate? Og grå trekk på stolsetet? ☺
Trur det vil bli finast til gulvet ditt faktisk...

Gulvet ditt er forresten superfint☺

Gleeeeda meg til å sjå☺

Klem M♥

Bettum Villa sa...

Må bare først og fremst si UTROLIG lekre møbler du har skaffet deg!!
Og så er det spørsmålet om hva man skal gjøre med de. Jeg personlig ville ikke malt det hvitt, MEN skal du det så anbefaler jeg også gulvmaling. Robuste saker, men lukter utrolig mye.
Jeg ville vel beiset det, enten i en grå farge ("drivved" eller noe liknende) eller "mokka". Og så lakket over alt med klarlakk slik at det sitter godt.
Skjønner også de menneskene som sier at du ikke burde gjøre noe i det hele tatt, pga. den fine konrasten med det hvite du allerede har. Smaken er som baken. Lykke til med valgene.

Klem Madelén

Tommensgirl sa...

Kjempe nydelig møbler:) Heldig du er:) Spent på hvordan di blir :)
Ønsker deg en fiin lørdag:)
Klem

Petronella sa...

Kjempefine spisestuemøbler. Det er sånn kos med gamle sjelfull møbler. Jeg ville ventet med å male dem - da de gro seg inn i resten av interiørmiljøet ditt først, sånn at du er 100 % sikker når du velger farge og malingstype. Lykke til i allefall =)

Fru R. sa...

Kjempefint!!!! Har prøvd både oljemaling, bengalakk, og gulvmaling på møbler, min erfaring er at gulvmaling er best :-)
Gleder meg til å se resultatet. Ha en fin helg.
Klem

Happy Lia`s sa...

nydelig!!!

Smykkas sa...

Snakk om å være heldig. Dette var virkelig flotte møbler. Om du skal bruke beis eller maling tør jeg ikke ha noen sterke meninger om, men spør i malingsbutikken. Jeg ville nok gått for noe lyst. Da kan du velge pynt i all verdens farger, og forandre på pynten når du har lyst.

Lykke til med prosjektet.

Klem

Maias Fabelaktige Verden sa...

Ohlalala! Så lekkert! Blir spennende og se hva du gjør med det :)

Ønsker deg en fabelaktig helg!
Maiaklem

Bittelille huset/Jennifer sa...

Du er så heldig!!:) Nydelig spisestue, jeg elsker formen på bena:) Usikker på hva jeg ville gjort med møblene, men jeg ville iallefall beholdt noe av trefargen:)

klem Jennifer

karen sa...

Oi, så fine de var da...
Jeg har nettopp malt to bord, og brukte vanlig oljebasert ladymaling, i fargen refleksjon... Nydelig farge, men ser nå at jeg kanskje burde valgt en maling som ble hardere i overflaten, for det det blir permanente flekker fra te og kaffe :( Og det er ikke noe pent!

Fin blogg du hadde forresten, hit kommer jeg tilbake!

Ha en strålende helg videre :)

Alfa sa...

Heldige deg. Var kjempe nydelig. Er jo nydelig å ha dem slik som de er, men skal du male tror jeg at jeg ville valgt linoljemalingen.
Lykke til. Sjenken blir nok rålekker på badet. Gleder meg til å se mer.
Klem

Mette`s hus og hjem sa...

Hei Jatte :)
Så heldig du var som fikk tak i så nydelige møbler, for de var virkelig fine :)
Blir sikkert fint å ha det lille skapet på badet ja :)
Blir spennende å se hva du gjør med dem :)

Ønsker deg ei fortsatt fin helg
Klem Mette :))

Myrte ♥ sa...

Gleder meg til å se hvordan sjenken blir etterhvert - høres ut som en super plan hittil!

Kan jeg adoptere deg som interiørdesigner den dagen vi skal kjøpe nytt hus? :P

Ha en fortsatt super helg =)

Anonym sa...

Kjære deg, ikke male ikke male. Blir mye mer personlig stil hvis du lar dem være som de er. Hvite spisestuemøbler har jo ALLE,og det passer heller ikke stilen på dette møblementet.

Jatte sa...

Tusen takk for tilbakemeldinger alle sammen! Jeg noterer alt bak øret - er usikker på hva jeg ender opp med til slutt .. men dere får selvfølgelig se det UANSETT :D hihi.._Anonym_: Passer stilen på møblene gjør det i hvitt, det er ikke tvil om .. det handler ikke om det, men jeg har hvite møbler ellers å ett salongbord jeg skal male hvite ben og drivvedbeise toppen på muligens, så redd det blir for mye "histen og pisten" men jeg vet ikke helt enda :)

Får se hva det blir til :)

Anonym sa...

Hei igjen. Smaken er nok som baken når det gjelder hva som passer:)Men jeg har selv malt et bord som var slik som det du har i hvitt, og angrer veldig på det. Bordet ser simpelt ut i forhold til slik det var originalt. Akkurat samme form på beina som det du har. Jeg har vært med på "den hvite bølgen" og elsker å male gamle ting, men ser at det ikke passer med stilen på møblene i mange tilfeller nå i ettertid. Lykke til med ditt valg uansett, det viktigste er jo at dere blir fornøyd som skal ha det:)