6. juli 2011

Jeg blir rett og slett sint!!


Jeg må ikveld nødt til og dele ett alvorlig innlegg - for dette opptar meg veldig og jeg vil spre budskapet slik at alle får det med seg - del også gjerne dette med alle dere kjenner!!Nå er det sommer, sola steiker - dere har kanskje merket hvor utholdelig varmt det er å sette seg i bilen etter en dag i stekende sol? det er helt kokende varmt og man må ha opp vinduer eller sette aircondition på fult .. 

Dette merker også hundene våre (og andre dyr for den saks skyld) og det å etterlate en hund i en bil på en varm sommerdag er rett og slett dyreplageri på høy nivå, det skal ikke mye til før en hund får heteslag i sommervarmen og rett og slett koker ihjel!! Så om du ikke absolutt må ha med hunden, så la dem bli igjen hjemme! Man kan også få kjøpt kjølemadrasser, burvifter og diverse til og ha i bilen.. Men, aldri etterlatt dyrene i bilen over tid.. 
Jeg har sjeldent med meg Keegan på denne tiden av året om jeg ikke må! Han har vifte og vann tilgjengelig i buret og vi har alle vinduene oppe mens vi kjører.. 

Han blir ikke sittende igjen alene mens vi er feks på besøk, shopping osv!


Se nøye på bilde under her, så ser dere hvor fort og hvor glovarmt det faktisk blir i en bil bare på kort tid.. Tenk deg å sitte fastspent i bilen og koke rett og slett ihjel?? Absolutt ingen god tanke at flere hunder og faktisk barn også har opplevd dette! Det er til og gråte av!

Her er noen linker fra den siste tiden: Fra VG idag, Fra VG 3.Juli! ...


Del denne med alle du kjenner!


post signature

11 kommentarer:

Torunn sa...

Det er helt forferdelig :( Jeg har aldri mine med meg i bilen på denne tiden av året jeg heller.. Det er drepens inni en bil bare den har stått perkert i 5 minutter.. Bare jeg skal hente mine to yngste barn i barnehagen må han eldste være med inn, for det blir uutholdelig å sitte der de få minuttene det tar og hente ungene.. Stakkars stakkars dyr, at ikke folk bruker hodet. Haper de aldri mer får lov å ha hund, for det er så tankeløst av de å gå på ikea og handle med hunder i bilen.. Ubeskrivelig trist :( Flott blogg forresten :)

Myrte ♥ sa...

Det er så viktig å huske på dyrene i denne varmen!

Takk for koselig hilsen på PUSiBALLene mine. 35 kroner stykket, inntektene går til hjemløse katter =)

Anonym sa...

Helt forferdelig att folk i det hele tatt tar med seg hundene når de VET de skal være inne en plass lenge.. Greit en svipptur en plass.. Men det er jo noe helt annet når de plasserer hunden(e) I bilen for f.eks dra en tur på Ikea.
Samme gjelder forøvrig Andre dyr og ikke minst Barn.
Kjempeflott du tar det opp altså! Flere burde få øynene opp litt :)

Mamsens hus sa...

VELDIG BRA INNLEGG! :) :)
Klem

Anonym sa...

Skjønner ikke at de som gjør
dette har dyr i det hele tatt.
Det er jo bare å bruke det man
har fått å tenke med,nemlig hodet.

Hverdagslivet sa...

Flott du tar opp dette, for varmen er veldig skummel for dyrene våre.
Ha en fin varm sommersdag!
Klem

Tovepia sa...

Utrolig viktig, skjønner ikke hvem som kan etterlate en hund i stekende varme i bilen; vi er jo nær dånedimpen selv, så en hund har det jo verre.

Hilde Kristin sa...

Heisan på deg!

Jeg blir ikke sint men bare skuffet! Hvorfor? Jo for vi fornuftige hundeeiere advarer hvert år og vi blir flinkere og flinkere til å si ifra. Bare se nå på f.eks facebook... og den reklamen fra Tryg.

OG allikevel skjer det hvert år, opp til flere ganger at hunde eiere går fra hunden i bilen, skal bare.....

Nå er det bare opp til vårs fornuftige hunde eiere fortsette jobben vår med å opplyse og si ifra. Keep it up girl. ;)
Og hils kong Keegan i sofaen ved siden av deg. ;)
Hilde og gjengen.

Margrethes hus og hage sa...

Viktig å huske på. Dessverre er det alltid noen som ikke har fått med seg dette hvert år... Trist.

Anonym sa...

Flott innlegg om et bokstavelig talt dødsviktig tema!
Skulle ønske det ikke var nødvendig med kampanjer og påminnelser om dette , men det er dessverre ønsketenkning:(
Håper så mange som mulig sprer dette!
Klem fra Ingunn:)

salige lavendel sa...

Dette er viktig ja!!! Jeg har faktisk aldri latt hunden min være alene i bilen en eneste gang, og hunden min er 6 år gammel. Selvsagt er det lettere for meg som har en hund på bare 2 1/2 kilo, jeg kan jo som regel bare ta henne med meg også inn i butikker...men det er altfor mange som glemmer hvor varm en bil blir i solsteiken. Tror faktisk man kan få en kjempebot dersom noen ser en hund som lider i en bil og melder fra til politiet!