5. juli 2010

Krangling i blogglandia - litt oppgitt


Jeg kjenner jeg er litt oppgitt, kan være for at jeg virkelig ikke ser hva det "krangles" om, men ja..

Saken er at på flere bloggere den siste tiden har jeg sett at det snakkes om hvem som kom på idène først, noen er lei av at andre tar cred for ting man mener man selv var først ute med osv osv..
Så da tenker jeg, hva er en unik idè?
Å skal man spørre alle bloggere før man lager noe eller kjøper et likt teppe som man har sett noen har?
Selv har jeg hentet inspirasjon fra mange av dere bloggere,
det var ikke min idè å pynte møbler med stickers, det var ikke min idè å ha sauskinn i interiøret, heller ikke å bruke englevinger som pynt her og der.
Men jeg 
har ikke spurt om det er greit forde, er dette feil?
Det er maaaange kreative sjeler der ute og jeg henter inspirasjon fra mange av dere, jeg har malt masse møbler hvite og "shabbet" dem, men hvem som kom på idèn først aner jeg ikke...

At man lager unike ting er flott og det er mange som gjør dette, å når man legger det ut på en blogg og gjerne forteller i detalj hvordan man gjør og hva man har brukt, ja hva kan man forvente ?
Klart andre henter inspirasjon fra det, å kanskje de tar idèn videre også å gjør litt om på den å da kaller den sin egen, blir det ikke da ens egen idè selv om man i utgangspunktet hentet inspirasjon fra noen andre, men laget noe egen uansett ?

Jeg vet ikke om dere skjønner hvor jeg vill med dette,
måtte bare si mitt i denne "krangelen" ikke sikkert noen bryr seg om min mening - forventer heller ikke det :)
Syns bare det blir for dumt å skulle tro man er så utrolig mye bedre enn andre og bli sure av at andre henter inspirasjon fra hva man har laget for og så ta det videre til sitt eget helt unike "produkt" :))


Hva mener du?
Er JEG en copicat? eller er du det?

Bildene er ikke nye og bordet på kjøkkenet er blitt HVITT nå,
men trenger fortsatt ett strøk til før dere får se resultatet :)) 

Ikke meningen å starte dagen med ett slikt litt oppgitt innlegg, men følte bare for og si mitt .. hihi

Ha en flott dag alle
post signature

11 kommentarer:

Camilla Kvarsvik sa...

hei hei og god morgen.
Takk for alle koslige tilbakemeld på det jeg gjør i hjemmet. du har det veldig flott selv altså, denne kjøkkenkroken var jo super koslig, gleder meg til å se det ferdig resultatet av bordet som blir hvitt.
og den benken med pynt misunner jeg deg, den var virklig flott!

Ha en nydelig mandag!

klem Camilla

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Er eineg med deg!! Viss ein skal bli so firkanta er det jo umuleg å ikkje bli ein copycat. Og det er jo ingen poeng i å blogge heller; er her eg har sanka inspirasjon til å finne min stil. Eg blir kjempeglad viss andre likar nåke eg har laga/gjordt og vil "kopiere" det. Viss det er nåke ein vil ha einerett på so dropp å blogge det!

Sukk!!☺

Kjøkkenbordet ditt er nok blitt kjempefint i kvitt☺

Klem M♥

Lena Celine sa...

Hvis noen lager likt som jeg har laget, så blir jeg kjempe glad. Da vet jeg at det var en god ide, og hvis noen hermer så er det flott. Hvis jeg vil ha enerett på en god ide, så kan jeg jo ikke blogg om det. Da må jeg heller søke patent på det. Ser jeg noe smart andre har gjort og jeg vil også, så gjør jeg det. Er det ikke derfor vi blogger da? Og husker jeg hvor jeg så det første gang så kan jeg jo lage en link og fortelle hvor jeg fikk ideen. Det synes jeg hadde vært koselig hvis noen gjorde til meg.

Klemmer fra Lena

Min stil sa...

Heisan du. Skjønner godt at du er litt oppgitt. Er det ikke meningen når du blogger om en ting at du er inneforstått med at hvis dete er en god ide, så er det vel sikkert andre som henter inspirasjon derfra. Selv henter jeg masse inspirasjon fra andre blogger, og blir veldig glad når jeg hører at andre har hentet inspirasjon fra meg.
Hvis det er noe man ikke vil at andre skal herme etter, hvorfor legger man det da ut?
:) Susanne

Lykkeliten sa...

Hm, ligger ikke den store forskjellen i om vi påstår vi har kommet på ideen selv eller ikke?

Tror de fleste her inne synes det er hyggelig å bli "kopiert", men for min egen del ville jeg skrevet at jeg hadde hentet ideen her inne i stedet for å påberope meg æren selv.

Jeg hadde faktisk blitt lei meg hvis noen hadde laget et "kopi" av et unikt produkt og ikke sagt at de var inspirert av meg...
(Nå er ikke det noe problem hos meg altså, bare en tenkt tanke hvis jeg hadde vært en kunstnersjel)

Synes vi bør holde oss for gode til å krangle om dette, men ære den som æres bør når vi trår utenfor det "alle" gjør.

Klem Lykkeliten

Vibeke / Mammas Hus sa...

Cluet med å blogge er vel at man viser frem ting man gjør/lager, og da kan man ikke forvente at folk ikke "stjeler" ideen....? Da må man jo la være å vise det frem.

Jeg har hermet mange ganger, for jeg har oppdaget ting jeg liker. Jeg kunne latt være å vise det frem igjen, men det er vel moro å dele??

Mona/Villa Tverrteigen sa...

Jeg må nesten le rett og slett.
Folk krangler om så mangt..

Trodde hele poenget med blogging var at det er en plass man kan finne masse inspirasjon og glede.
Jeg er enig med deg i at vist man velger å legge ut bilder av hjemmet og hvordan en har det så må man forvente at noen kansje liker det og ønsker å "kopiere" litt..
Det er jo det som en inspirasjon...

Det om hvem som kom først med hva, det vet jeg ikke noe om for jeg har ikke vært ute for noen blogger enda som "krangler" om slikt.
Og helt ærlig: Slike ting blir for dumt for meg...

Det var et flott innlegg du skrev ;))
Ha en fin dag.

Fossestua sa...

Enig med lykkeliten. Som om jeg skulle skrevet det selv ;)men det var det nå engang ikke jeg som gjorde da. Jeg kunne selvsagt kopiert det hun hadde skrevet, men jeg hadde da villet oppgi kilden, og linket til henne. Ord er unike, likeså møbler el. lignenede som vi setter vårt personlige preg på. Forskjellige stiler har sine særpreg. Feks shabby chic, med sine madonnaer og slitte møbler. Såklart er det da mange som har like ting.Nå har ikke jeg fått denne "krangelen" med meg, men jeg mener det er forskjell på å bli inspirert og å kopiere noen fullstendig.Når det er sagt, så synes jeg blogglandia er en HERLIG plass. Masse tips, og lekre hjem!
Jeg ble vist litt engasjert her, hihi...tror nesten at MITT innlegg også blir å handle om dette i dag. Så takk Jatte, for inspirasjonen du har gitt meg :) Ps. Koselig kjøkken du har :)
Klem fra Lise

Fruen sa...

Heisann! Helt enig med deg! Jeg er en evig CopyCat - har alltid vært det:/ Men jeg syns sjøl at jeg bruker å være flink til å linke til der jeg evt. hentet inspirasjonen.

Forøvrig koselig blogg! Stigg gjerne en tur innom hos meg også, hvor det for det meste går i oppussing av div. rom:)

Ha en fin dag!
Fruen i nord

Bettum Villa sa...

Må jo bare kommentere... :)
Jeg mener å ha fått med meg den "krangelen", men har ikke no vettugt å si om den.. Synes den rett og slett ble ganske så teit.

MEN, jeg mener at en burde regne med å bli hermet etter når en lager noe som er stilig. Er ikke det bare flott?! Å spre inspirasjon...

Og en kan nesten ikke forvente at en skal bli nevnt heller, synes jeg da. For en kan jo ikke være så bombesikker på en selv er "først" ute med en idé ... Kan jo hende man får inspirasjon fra utenlandske blogger også. Det er som med moteindustrien.. Ting/moter går i bølger. Så når det plutselig kommer tilbake igjen så er det mange som tror at de fant det opp..?! Sånn er det bare ikke.

Det hender jo støtt at jeg lagrer bilder av stilige prosjekter fra andre blogger og når da den dagen kommer som jeg vil lage det samme så husker jo ikke jeg hvor jeg fikk det bildet ifra. Så da blir det jo bare til at man sier at man fikk inspirasjon fra et sted... er det feil kanskje?

Oj.. ble vist litt engasjert jeg også!

Ønsker deg en flott morgendag! Klem Madelén

lisje astrid's husblogg sa...

Å hjelpe meg!!!
Dette har eg ikkje fått med meg!

Er litt rart å blogge visst ein er redd for at nokon skal "herme"..
Er det ikkje inspirasjon da?
Eg blir no kjempe glad og stolt når eg ser at nokon har likt noke inne hos meg at dei let seg inspirere og gjere noko tilsvarande!

Eg har som du funne masse inspirasjon og idear i blogglandia!

Men,alltid nokon som er negative...

Eg seier meg enig i deg:)

Godt innlegg!

Klem frå Astrid♥