23. april 2010

Hjelp fra dere hageglade :)


 Idag har vi som jeg skrev at vi skulle, luka i blomsterbedet, ble bare med det ene idag for har ikke nok jord, men ble godt fornøyd med det ene .. Er masse tulipaner der som snart er på vei til og blomstre, er også en rosebusk der, men den vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre med, så trenger råd - Hva og hvor mye skal jeg klippe den ned ?

Men, til det jeg virkelig trenger hjelp til - det er lov å le av den fantastiske tegningen min, jeg er ikke flink med slikt, og det er gjort i Paint på pc`n ;) *ler*
Men, jeg håper dere skjønner sånn ca hvor jeg vil med dette her .. 


 

Som dere ser har jeg tegna opp noe, det er en "vegg", en slik som klatreplanter kan klatre på,
det jeg har tenkt da er og ha en slik på hele den ene siden og litt av den andre - for og hindre så mye innsyn fra naboer osv .. å plante noen typer klatreplanter i beddet på utsiden der.
Skjønner dere hvor jeg vil med dette ?
 
Så jeg lurer på litt forskjellig da - er dette en god idè ?
å hvordan skal man evt gjøre det, hva slags klatreplanter er fine og bruke til noe som dette ? det skal jo se bra ut også :)
Bare hiv inn alle tips, råd og info dere måtte ha - jeg trenger det sårt .

Nå skal jeg ta en liten bloggrunde før jeg finner senga :)
post signature

3 kommentarer:

Lottas Himmelrom sa...

Heia!Jeg er desverre grønn når det gjelder blomster og hage! Men skal bli flink!
Ønsker deg en fin helg:)Klemmer

Anonym sa...

Hei igjen Jatte!

Lykke til med hageprosjektet. Jeg synes saa absolut at det ville vaere en god ide og skjaerme seg litt. Selv har jeg proevet og feilet i haven min. Det kan vaere lurt aa finne ut hva som trives i nabolaget, Gaar du forbi et hus med en riktig frodig klatre plante saa ring paa og spoer hva den heter.
Foer du gaar i gang med plantingen loenner det seg aa bearbeide jorden foerst. Selv skulle jeg vaert pottemaker for her er det saa mye leire. Det har jeg bearbeidet med lastevis med hestemoekk.
Finn ut lysforhold, hvor mange timer med direkte sollys har du hver dag? Naar du vet det kan du faa bedre hjelp paa foreksempel gartneriet. Det nytter foreksempel ikke aa plante en klatre rose i skyggen.
Klatreroser og klematis har flotte blomster. Efoey har groenne blader aaret rundt. Villvin er praktfull om hoesten naar bladene blir roede.
Klatre hortensia har lette hvite blomster i en paraplyform og trenger ikke like mye lys som f.eks rosene. Du kan jo foreksempel plante forskjellige planter rundt gjerdet ditt. Selv bor jeg paa landet og har nettopp bygget nytt gjerde rundt potageren min( groennsaker og blomster). Baade daadyr og kaniner maa holdes ute.
I dag har jeg plantet blaaregn, hardfoer kiwi, og humle paa gjerdet mitt. Jeg skal ogsaa plante villvin, klematis( forsklellige typer) og fruktraer i espalier. Roser kan jeg dessverre ikke ha fordi vi ble innvadert av en Japansk biller for en del aar tilbake, de elsker roser.
I Norge har dere Iberia sneglen, her har vi Japanske biller i tusentall.

Lykke til Jatte.

Hilsen AG New York

Jatte sa...

Hei igjen, AG New York :)

Høres jo ut som du har mye kunnskap om hage, så flott :) Jeg syns selv det er morro med hage, men er ikke så flink med blomster . he he ..
Jeg prøver og feiler, kan man si. Men det er vel sånn man lærer .

Det er ganske gode solforhold der, sola er vel der mesteparten av dagen, tenke på Eføy og kanskje noe som blomstrer i tilegg så det er pent på sommeren også :)
Er jo fint med litt farger og ikke bare grønt.

Ja huff, de sneglene ja - de kommer vel tilbake snart - har ikke sett dem enda, heldigvis ..
Hørtes ikke bra ut med de billene dere har heller, ødelegger jo mye blomster :(

Koselig at du liker bloggen min,
Kom gjerne igjen :)

Klem fra Jatte♥