4. desember 2014

4.Desember - Gled noen som gruer seg til jul

I dagens kalenderluke ønsker jeg at isteden for at dere skal få noe, at dere heller gir noe.. Glede noen som gruer seg til jul rett og slett! Vi lever i ett samfunn der mange av oss kan kjøpe omtrent hva vi vil, vi bruker og kaster og jula er jo selve beviset på dette på mange måter. Det er forventet at vi i år skal kjøpe julegaver for rundt 10 tusen kr hver i snitt.. Det er mye penger! 
Jeg er en av de som bruker en god slant på julegaver da jeg elsker og gi (og få;)) gaver til de jeg bryr meg om, men jeg prøver også så godt jeg kan og glede noen jeg vet ikke har det like lett som meg.Derfor oppfordrer jeg dere til og klikke dere inn på Kirkens Bymisjon sin hjemmeside og gi en middag til noen som virkelig fortjener det. Man kan også kjøpe pakkelapper som vil gi middager og feste på pakkene til venner og familie, litt ekstra koselig å få en gave man vet også har hjulpet andre?Om Kirkens bymisjon, hentet fra deres egne sider:

Kirkens Bymisjon er en åpen og inkluderende organisasjon som arbeider i over 20 byer i Norge, blant mennesker som strever med hverdagen på ulike måter:
  • Gjennom våre kafeer, møtesteder, aktivitetshus og andre lavterskeltilbud får folk som lever nær gata mulighet for mat, hvile og godt fellesskap. Vi serverer god og næringsrik mat, og legger stor vekt på å legge tilrette for gode sosiale måltidsfellesskap.  
  • Vi tilbyr en jobb å gå til, blant annet som alternativ til rus, prostitusjon, tigging og kriminalitet.
  • Personer som er avhengige av rus kan få spesialisert, tverrfaglig behandling ved våre institusjoner.
  • Barn, unge, foreldre og familier får samtale og støtte gjennom vanskelige overganger og krevende livssituasjoner. 
  • Kvinner og menn med prostitusjonserfaring har møtesteder og tilbud som også kan vise vei til alternativer til prostitusjon. 
  • Hjemløse får mulighet til varig bolig og trening i å bo godt. 
  • Mennesker i akutt krise har hele døgnet, hele året, tilbud om samtale på telefon og nett. 
  • Mennesker fra minoritetsmiljøer bygger gjennom Kirkens Bymisjon nye nettverk og muligheter, til en hverdag uten fattigdom, med bedre bruk av egne ressurser. 
  • Ved våre mange eldresentrene og sykehjem kan mennesker i høy alder bryte isolasjon og ensomhet, og få gode kulturopplevelser i tillegg til behandling og pleie. Vi søker stadig utvikling og innovative løsninger i arbeidet med eldre. 
  • Kirkens Bymisjon driver også flere helsetjenester på høyt faglig nivå, blant annet for mennesker som er berørt av hiv, og papirløse migranter. 
Ingen er bare det du ser. Vi ønsker at våre brukere og gjester skal finne tilbake til egne ressurser, drømmer og håp. Vår visjon er at menneskene i byen skal erfarer respekt, rettferdig og omsorg. Derfor er også slagordet vårt: «Rom for alle».

Vi kan ikke hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen!! :)
Ha en fin 4.desember og huske og melde dere på de to andre kalenderlukene jeg også har gående nå:) Trykk HER!

3 kommentarer:

Tommensgirl sa...

En viktig og koselig ting å gjøre. Jeg har støttet med middag til to. Og i dag skal jeg kjøpe noen julegaver som skal levere til de som ikke har så god råd. Står kurver i ett par butikker ved meg, hvor man kan levere. Mange fine folk,mange fine tiltak:-)

Anonym sa...

Bra tiltak :)

-monakristin sa...

Enig! Dette er et kjempebra tiltak!

Takk for hyggelig kommentar hos meg! Jeg kommer til å følge med her hos deg i desember :)

Fin adventskveld til deg!

-monakristin