3. juni 2013

England, Cornwall del 2

 Dag to i Cornwall, vi tok taxi inn til byen for og møte Sofie (Tom måtte jobbe denne dagen, men hadde fri hele ettermiddagen og resten av dagene vi var der). Vi fikk kikket litt i butikker og handlet med oss litt, var en veldig koselig by med en lang handlegate med forskjellige små butikker :)


Det blåste endel denne dagen så var litt kjølig (Cornwall har den dårligste sommeren på 50år, det er egentlig utrolig flott vær der på sommeren).. På bilde sitter vi og venter på taxi, vi skal møte Tom på jobb, se hvor han jobber osv..


Er man i Cornwall MÅ man smake Cornish Pasty, alle går rundt og spiser det der uansett hvor du går - det er ett brød/rundstykke med lapskaus inni.. inbakt lapskaus rett og slett, finnes i flere varianter. Retten kommer etter at gruvearbeiderene måtte enkelt kunne ha med seg middag på jobb,  og bakte derfor middagen inn i brødet - veldig genialt og VELDIG GODT!


Etter byturen dro vi innom der Sofie & Tom bor, de bor i ett typisk Engelsk hus/leilighet, tett i tett murhus, man kommer rett inn i stuen fra utgangsdøren noe som er veldig vanlig der nede, helt merkelig for oss som er vandt med en hall før man kommer videre inn i stuen :)
Sofie og Tom har tatt til seg en Staffe med navn Pippin, pippin hadde det ikke bra der hun bodde før og har ingen oppdragelse what so ever, hun er over 1 år nå så er mye jobb med henne, men jeg tenker de får det til med litt tålmodighet og kjærlighet :)

Pippin er veldig skjønn, ikke noe vondt i henne, men litt vilter og gira (ikke så rart når det kom 5 mennesker hun aldri hadde hilst på før), jeg kjøpte godbiter til henne i byen før vi dro ditt og jeg trente litt "dekk" men henne, hun tok det etter kun 2 minutter så lærvillig DET er hun


Dag to i Cornwall var altså 24.Mai å det betydde at jeg fylte hele 24 år En bursdag utenom det vanlige for meg dette her, kjempekos! Vi spiste på Table Table denne kvelden også, å jeg ble så mett at det var vondt, hehe! Her er meg og mamma på bursdagsmiddagen..


Meg, mamma og Sofie ..
Mmmm, bursdagsis til dessert - himmelsk!


Blir så mye bilder så jeg deler oppi enda ett innlegg eller to :)
Så mer fra turen kommer.. Del 1 fra turen kan du lese HER.

HA EN FIN UKE,
♥Jatte♥

7 kommentarer:

Ida Glittum Maabø sa...

Ser virkelig ut som dere har kost dere masse!! Vil også gjerne til england. Vært der to ganger og savner tilbake :)

Ha en fin kveld❤

Jatte sa...

Er kjempefint i cornwall . anbefales ;-)

Hegeslilleboble sa...

Ser ut som en flott tur!

Tonje Merethe sa...

Så mange fine bilder. Ser ut som dere har storkosa dere i England. Og godt å høre at flyturen gikk strålende også.

Ha en fin ny uke snuppa!
klem klem

Jentå fra Vornese sa...

Ser ut som du kosar deg på tur :) Nyt hver dag:)
Gina

Rebekka sa...

Så flotte bilder. Ser ut sm at dere koser dere som bare det :)
Innbakt lapskaus.....Hørtes intressant ut må jeg si. Men det er sikkert godt.

Ønsker dere en fortsatt god ferie

KLem

Villmarkstausa sa...

Ut på tur aldri sur. Fine bilder;-))