13. mai 2012

Stueglimt og 17.Mai antrekk


Stuen er ikke ferdig vasket og ordnet, ting tar tid her hos meg - kroppen er ikke helt på godsiden, så må ta det med ro så jeg ikke knekker helt!:) Men ihvertfall så ble det kjøpt inn litt mer rosa og blått igår... De blå lysene er fra Princess og det rosa er fra Kremmerhuset, bruker ett speil som lysfat denne gangen og syns det ble ganske lekkert ;) pynten endres nok etterhvert .. 

(Bildet er tatt med instagram, følg meg gjerne - jattes)

Bilder lånt herifra

17.Mai nærmer seg og jeg er alltid i siste liten med å finne antrekk.. jeg så litt i butikker igår, men hadde med meg min kjære mann og en 4 åring så da kan dere tenke dere utfallet? *ler* fant flere kjoler jeg syns var fine, men orket ikke prøve dem - så må innom igjen på Tirsdag å se om jeg finner noe..

Jeg angrer som en hund på at jeg ikke ville ha bunad som 14 åring! 
Jeg valgte å låne bunaden til tante på sleve konfirmasjonsdagen isteden.. Nå ønsker jeg meg veldig en bunad, jeg syns det er noe av det fineste jeg ser .. Jeg ønsker meg en av disse to over - det er Øst-Telemark bunaden jeg etter tradisjon skal ha (Den røde) den har tantene mine og bestemor.. syns den er veldig flott.. Men jeg liker veldig godt den lilla beltestakken fra Telemark også, er ikke så mange som har den her jeg bor, å hjertet banker litt fortere når jeg ser noen som går i den, den er SÅÅÅÅ nydelig


Har du bunad? hvilken?

post signature

11 kommentarer:

Marte sa...

Bunad er fint da! Jeg er jo ikke konfirmert engang, men jeg har brukt bunaden etter oldemor i alle år.. eller, ikke i det siste da, siden den har vært litt.. for stor. (Kremt) Men i år tror jeg kanskje den passer, så skal ikke se bort ifra at jeg beveger meg utendørs på 17.mai i år ;)

Jeg syns den.. lilla var fin! Gøy å ha noe som ikke alle andre har da.. men også koselig å ha samme som resten av familien forsåvidt ;)

Tonje Merethe sa...

Koselig med rosa og blått sammen.

Jeg har ikke egen bunad (ønsket meg til konfirmasjonen, men sånn ble det ikke), men min mormor har en bunad som hun påstår ikke passer henne. Denne får jeg da låne dersom den passer meg. Har ikke prøvd den i år, men krysser fingrene ekstra hardt for at den passer. Det er også en Øst-Telemark, lurer på om det er prinsesse.

Bø-stakken er jo nydelig da. Syntes den blir mer og mer vanlig her også, men fremdeles Øst-Telemark som dominerer i Grenland. Hadde ikke sagt neitakk til hverken Bø-stakk eller Øst-Telemark.

Ha en fin kveld!

ps: Likte innlegget ditt om "rosabloggere". Veldig enig med deg!

Jorunn sa...

Jeg har nesten lik den Øst-Telemark bunaden som du har bilde av. Men har sort liv ("vest") i stedet for rød, og det båndet med broderier nederst på skjørtet, har jeg mellom det rød og grønne. Er så glad for at jeg som 14 åring valgte å gjøre de endringene, for da er det veldig få som har lik som meg :)
Ellers vil jeg si at i dag så jeg den fineste Bø-stakken :) Samboeren tok bilde av en konfirmant som hadde blå stakk (blå broderier og belte), den var super fin *drømme seg bort*. Men en skal vel være fornøyd med det man har ;)

Ha en fin kveld:)

Solveig (Svingenslillehus) sa...

Hei på deg! :) Jeg har nordmørsbunad som jeg fikk i konfirmasjonen min :) Og jeg skal nok ha den på meg i år.. den passet faktisk enda :)

rosa og blått er lekkert :)
Klem

Marens Kristine sa...

SÅ fint med speil som lysfat ;)
Jeg fikk blå nordlandsbunad til konfirmasjonen, den er "desverre" for stor til meg i år, så jeg får låne mammas kystdrakt. Den er lettere å regulere inn slik at den passer ;)

Ha en fin kveld !!¨


Klem fra Maren.

Anonym sa...

Ja, den lilla beltestakken er utrolig flott!! :D Men det var jammen den andre også da :)
Jeg har en romsdalsbunad, nærmere bestemt bolsøybunad. Blir nok dårlig med bunad i år, men neste år skal jeg inn i den igjen :D

Tommensgirl sa...

Hei:) Så fint å bruke speil,som lysfat:) Kjempe fint!!
Jeg har Nordlands bunad (grønn), og er veldig fornøyd med at jeg valgte den når jeg ble konfirmert.. Men i år skal jeg ikke bruke den på 17 mai, er klassekontakt å har derfor en del oppgaver på 17 mai i år, og da er det så tungt å bruke bunaden:) Men den kommer nok på til neste år igjen:)
Håper du har en fin start på ny uke, søte deg:)
Klem

Torbjørg i Stavanger sa...

Hei! Fostår deg veldig godt! Har sjøl min arvebunad, som er ein Setesdalsstakk :) Er veldig glad i den! Her skal det dessverre jobbes på 17.mai, som ingen bunad i år, men skal i bryllup seinere i sommer, så da blir det bruk likevel.

Forstår veldig godt at hjerte ditt banker litt ekstra med den lilla beltestakken. Den er bare nydelig! Kjenner folk som har den, og det er et flott syn!!

Ha ei god veke!

Klem

Caroline sa...

Jeg synes og det er fiiiiint med bunad:)
De bunadene du viser var kjempefine,likte veeeldig godt den med lilla;)
Jeg selv har den vanlige rogalandsbunaden,som jeg fikk til konfirmasjonen:)
Jeg synes ikke så veldig om den i den tiden,men min mor insisterte på at bunad skulle jeg ha,å det er jeg veldig glad for idag:)
Lykke til med valget;)
Klem Caroline

linntove sa...

Har trønderbunaden jeg da..angrer litt på at jeg ikke tok nordtrønderbunaden eller leta rundt litt mer. Selv om den er fin nok så liker jeg den ikke helt på meg selv.. Den mamma og en del av søskenbarna mine har synes jeg Nå er kjempefin, selv om jeg ikek gjorde det 15 år gammel.

Den svarte bunaden til høyre som du kalte telemark-bunaden syntes jeg var kjempefin :D

Heidii sa...

den lilla var bare heel nydelig <3