30. april 2012

Vårt første lydighet stevnet


Vårt første lydighet stevnet er overstått, med litt varierende resultater - men jeg er veldig fornøyd med det vi klarte! Keegan har aldri gått så mange øvelser etterhverandre uten å få godbit før, å da og gå 7 øvelser på rappen da, er ganske mye.. det tar ca 8 minutter med full konsentrasjon. Han ble derfor litt utålmodig på slutten, og nektet blant annet å sette seg opp når jeg ba han om det i den siste øvelsen der jeg skal stå 2 meter fremfor han og han skal "Dekk, sitt opp, dekk" han lå veldig fint da, men det hjelper lite *ler* .

Her er resultatene våre:

Tannvisning: 6 av 10 Poeng - Han skal sitte, men han reiste seg opp og tok noen skritt bakover.
Fellesdekk 2 min: 0 av 10 Poeng - Vi deltok ikke i denne øvelsen, da Keegan ikke ligger så lenge enda.
Lineføring: 8 av 10 Poeng - Han var litt opptatt av bakken i starten og gikk litt for langt frem av og til.
Dekk fra Holdt: 7,5 av 10 Poeng - Jeg ha dobbelkommando, ved bruk av både tegn og stemme.
Innkalling fra sitt: 0 av 10 Poeng - Dette er den øvelsen vi er best på egentlig, men han fulgte etter meg så jeg måtte sette han tilbake, han kom som ett skudd å dommer sa at om han ikke hadde fulgt meg hadde det blitt 9 poeng!!!
Stå under marsj: 7,5 av 10 Poeng - Jeg ga for tydelig/dominerende tegn, men han sto helt fantastisk, og dette er jeg sååå stolt av, da vi først har startet treningen på dette de siste dagene!
Fritt hopp over hinder: 7 av 10 Poeng - Han var på dette tidspunktet lei av å vente på godbiten sin, og brukte laaang tid på å sette seg på plass både før og etter han hoppet.
Kontroll på avstand: 0 av 10 Poeng - Som jeg skrev over, han nektet å sette seg opp.. enda jeg sa det sikkert 10 ganger :p
Helhetsinntrykket: 6,5 av 10 Poeng - Dommer sa at det var mye bra her, men til tider ble Keegan litt ute av fokus, han brukte lang tid på å sette seg på plass og tok på ett tidspunkt en løpetur ut av ringen for å belønne seg selv .. (film om dette kommer under her).


Lineføring:


Dekk fra holdt:


Stå under marsj:


Som dere ser på den nederste filmen så belønner Keegan seg selv med en løpetur ut av ringen, han hørte flere hunder bjeffe og mangel på godbit etter så mange øvelser ble for kjipt rett og slett.. men han kom fort inn igjen da, og gjordet ca som jeg sa de to siste øvelsene.. hehe.. alle som så på så det lyste lang vei at nå ville han ha godbit for jobben ;)) Så vi må trene på å finne noe kult vi kan gjøre som ikke har med mat og gjøre, som belønning i ringen.. ikke så lett når man har ett matvrak av en hund!


På bilde til venstre ser dere dommer Øystein Ødegård, han har vært på landslaget i lydighet med sin hund..så han vet hva han snakker om :) Han var veldig hyggelig, og jeg var ikke nervøs når jeg var inne i ringen, da tenkte jeg mest på og ha det gøy, prøve og vise hva vi virkelig kan - det syns jeg vi fikk gjort også, til tross for litt surr på slutten. Keegan var helt skutt når vi kom hjem og sovna med en gang :))

Så for dere som måtte sitte og tenke på å prøve dere i lydighet, DO IT!! Det er gøy, ikke farlig og ingenting å grue seg veldig til.. tror man bare må prøve å gjøre som man gjør når man trener, kose seg sammen..Ble veldig langt innlegg, og kanskje ikke veldig av interesse for mange - 
men noen ville gjerne vite hvordan det gikk, noe som er veldig koselig :)

post signature

6 kommentarer:

Precious Home sa...

Skulle ønske jeg hadde tid til dette! ser jo så morro ut! ikke bare tiden som strekker til, men tolmodigheten er det også verre med:)
Holder med noen triks, turer og kos her i gården.

Flinke dere!
kanskje du har noen gode tips til enkel trening å dele bort? ;)

Linn sa...

Så flinke dere var da :D
Kjempe moro!!

Marte sa...

Så flinke dere er da! Og søte hihi

Har null peil på lydighet som konkurranse, men vi driver jo litt i det små med Aldor da.. bare sånn grunnleggende. Tror kanskje gubben kunne hatt morro av å holde på med det, han syns det er morro :)

Anonym sa...

Hei. Fortsett og skriv om Keegan. D e så utrulig artig å lese. D e så mange som skriver om ungene sine så æ blir så LEI.
Å lese om Keegan e utrulig artig. Du har en flott blogg som alltid e artig å lese. Lykke til videre. Og klem Keegan fra meg.

Hilsen Gøril

Jatte sa...

Hei Gøril!
Tusen takk for så koselig tilbakemelding :) Jeg syns det er litt moro å skrive om Keegan her, det er jo liksom en av mine største hobbyer i tillegg til Interiør, og han er jo en stor del av hverdagen min!

Koselig du vil følge med videre,
Ha en fortsatt fin 1.Mai -
Klem Jatte♥

Birgitte sa...

Så flinke dere er! Kjekt å se de små videosnuttene. Jeg prøver å trene litt lydighet med sheltien min og hun er veldig flink når vi er alene. Men hun har vanskelig for å konsentrere seg med andre rundt, vil jo hilse på;) Håper vi får orden på det etterhvert, for det hadde vært utrolig gøy å delta på slike stevner:)