10. januar 2012

Hva vi ønsker og oppnå i 2012!

Vi har nå gått inn i ett nytt år, og jeg som mange andre har mange planer for hva jeg ønsker for dette året. Jeg har bevisst ikke satt meg noen spesielle "nyttåraforsetter" men tenker heller på det som mål for hva jeg ønsker, og noe å strekke meg etter :) ADVARSEL: Langt innlegg!


Oppussing!
Vi har flere oppussingsplaner dette året, mange av dem er små prosjekter som går fort om vi bare får ræva i gir og bretter opp armene, ting man har skullet gjort helt fra starten men som man etter en stund bare ser seg blind på.. Her er våre prosjekter:

Badet: 
Badet vårt er nyoppusset i 2009, men vi skal bytte ut baderomsinnredningen der inne med denne gamle skjenken som hørte til spisestuemøblene, vi skal da felle ned vask og kjøpe inn nytt speil.. Dette skjer i Februar/Mars håper vi og vi gleder oss veldig til og få malt denne hvit og fått ordnet det helt ferdig der inne...Gangen & Trappen:
Gangen skal males og tapetseres på nytt, få nye knagger og speil osv.. Vi kastet ut det store garderobeskapet med speil som sto der når vi flyttet inn, fordi det slukte hele det lille rommet og det var umulig og få orden i det også, så nå føles gangen større, men den ser ikke ut, så trenger oppgradering! Trappen malte vi hvit når vi flyttet inn, samme med panelen, men veggen over er tapetsert og den er full av hull osv etter de forrige eierene, denne skal tapetseres på nytt, vi vil ha ett eller to store bilder hengene der og en lysekrone i taket.


Uteområdet:
Huset vårt skal males denne våren/sommeren, og forhåpentligvis er de fleste enig i her i borettslaget om at det er på tide og kvitte seg med sennepsgult hus med grønne karmer og heller satse på noe mer hvitt/grått.. Nytt gjerdet rundt hagen skal bygges, materialene er kjøpt inn allerede men rakk ikke starte før høsten satt inn for fult, så til våren blir det nytt og fint gjerde her. Ny veranda skal vi også prøve og få bygget, den vi har nå er råtten og plankene svikter mange steder, skummelt!


Kosthold & Trening!

Vi startet med livsstilsendring Mai 2010, og har siden da levd på Lavkarbo (noen utskeielser har det selvsagt blitt...) og vi har gått ned en del i vekt begge to! Vi trives veldig godt med dette kostholdet og alt i kroppen fungerer mye bedre, så dette er noe vi helt klart skal fortsette med også dette året og alle år etter det! Nå har jeg mellom 8-10 kg igjen jeg vil ta av, og i tillegg stramme opp og få en mer trent kropp.. Vi startet med jogging i høst og jogget flere ganger i uken.. Nå i vinter skal vi trene innendørs, men jeg gleder med absolutt til våren når jeg kan jogge i naturen, det er mer motiverende syns jeg :)
Generelt:
Så ønsker jeg (vi?) og være mer positive, ta ting som det kommer og ikke stresse så mye.. Ta vare på hverandre og dra på kjærestedater oftere enn nå og bare finne på ting sammen, det er vi veldig dårlige på! 
Spare mer penger er også noe jeg vil gjøre, en buffer har man alltid bruk for, og det skal jo ikke så mange kronene til i mnd for og tjene opp en grei buffer som sikkerhet - fast trekk er alfa o mega her, for hvis ikke er det lett og bare dra kortet.. snakker av erfaring ;))

Jeg vil også prøve å kutte ned på impulskjøp av diverse Interiør-stæsj.. jeg har mye nå, men er jo alltid gøy med fornyelse, særlig siden jeg jobber med dette.. så jeg MÅ begrense meg!!

Å kanskje jeg skal være mer sosial? DET er jeg dårlig på merker jeg, jeg er litt sånn kjedelig som bare sitter hjemme med strikkepinnene og tekoppen.. haha, eller nesten sånn ihvertfall!


Denne hundegenseren skal jeg også strikke i år - til Keegan!!


Det var det jeg hadde på lista nå, den ble lang men jeg tror mye av det er enkle ting og gjøre noe med, så får vi se når jeg blogger igjen på slutten av året om noe av dette i det hele tatt ble gjort? ;)
Dette ble veldig langt, så om du hang med så takk for det! 

Har dere noen mål for året??
post signature

18 kommentarer:

Siri sa...

Hei! Mange gode mål for året her, Jatte. Gleder meg SÅ til å se badet ferdig! Tror det blir knallfint. Hellandussen for en søt hundegenser!! Denne var jo bare nydelig. God natt til deg ♥ Klem Siri

Agnes, Livet i det Blå huset sa...

Spennende mål du/dere har satt dere. Gleder meg til å følge med på store og små begivenheter:-)
Lykke til!

Nattaklemmer

Fabelaktig sa...

Først og fremst - så vakkert design på bloggen din! Love the header!

HErlige mål for året :)

Hvis du strikker en sånn genser til Kee, vet jeg Nala vil ha en også *blunke*

Nattinatt!
klem

Franske drømmer sa...

Så fine mål og planer du har for året, vennen!
Jeg tenker det er viktig å ha noe å strekke seg etter, jeg :-)
Ikke nyttårsforsetter, men noen mål å jobbe mot :-)

Og må bare si at du har vært fantastisk flink som har gått ned såå mye! Du er jo ikke til å kjenne igjen! Flinke du :-)

Ha en Goooo natt!
Klemmer

Beth sa...

Ja, her var det mange spennende prosjekter for det nye året og det aller beste er at det faktisk er gjennomførbart!
Ønsker dere masse lykke til!

Klem...

Daisys home sa...

Morro å lese prosjektene og planene for nye året:)
Spennende med utskiftningen på badet, dt gleder jeg meg til å se ferdig:)
selv har jeg ikke satt meg noen, da jeg har fått diagnosen ME sammen med sjøgrens/fibromyalgi som jeg sliter med fra før. Er så glad for hver dag jeg får lov å være oppegåenede. Skulle gjerne vært flinkere å kommet meg ut ..prøver så godt jeg kan å få til noen gåturer d..:)Håper selvsagt på noen nye prosjekter i løpet av året også.
Ha ei fortsatt fin uke
klem Sissel

Jatte sa...

Sissel:

Tusen takk♥
Jeg har selv diagnosen FM og jobber derfor ikke fult.. det er dager som er tyngre enn andre, men på gode dager må jeg bare bruke dem til det fulle.. heldigvis har jeg god familie og venner som hjelper til også :)

Klem Klem♥

Lindas Lille Leilighet sa...

Flotte ting å forbedre seg på:) Har vel litt lignede som deg:) Gleder meg masse til eg blir ordentlig frisk og kan begynne p trene igjen..få litt mer energi:) Bli mer sosial..lett å synke ned i sofaen ja;) Og den hundegenseren vil jeg også strikke! Hvor fant du oppskrifta? Lykke til til både deg og meg i det nye året:) det blir flott!

Livets drøm/Eva Elisabeth sa...

Gleder meg til prosjektene dine blir ferdige... De hørtes kjempe bra ut.
Flinke dere har vært med livsendringer.
Ha en fin uke
klem

Precious Home sa...

Ganske mange like "mål" vi ser jeg:)
Godt å ha noe å strekke seg etter...
-Mitt viktigste i år er "tenke før jeg kjøper"...ingen impulsshopping...;) og det blir ikke lett merker jeg...har ikke kjøpt noe nytt interiør eller lignende i 2012 og det er bare 11 dager...merker det allerede tripper litt i tærne...;)
-Kjenner også at jeg har nok ting og tang hjemme og skulle gjerne hatt litt mindre...
-har en stor kjeller som trenger opprydnig også..;) puh!
Så det var noen av mine:)

Ha en fin dag!

monica... sa...

Heisann:)
så koselig at du la igjen en hilsen til meg...
og for en fin blogg du har;)
La meg til som følger jeg - en så koselig blogg må jeg innom igjen:)
Vi skal snart flytte inn i et "nytt" hus fra 1955 som er totalrenovert, men klart, vi vil jo sette vårt eget preg på det. Så mine planer for året er å innrede huset og få det slik jeg vil ha det - har mange planer i hodet allerede.. gleder meg!!
Og siden vi ikke har fått barnehageplass til lille snuppa vår, så kan jeg være hjemme frem til sommeren og bare tenke interiør og kose meg med familien:)

Ha en fin onsdag...

klem:)

veronika Døli sa...

Så fine og reflekterte mål!:):)

Dette klarer dere nok med glans :)

Klem fra meg :)

Caroline sa...

Flott innlegg med gode mål for året:)
Det er viktig å drømme å sette seg mål,tiden går så fort at det er greit å tenke ut hva en egentlig vil ha gjort,både inetriørmessig,helsemessig og sosialt:)
Spennende med baderomsprosjektet,blir sikkert knallfint med den gamle skjenken!
Ønsker deg en videre god uke:)
Klem Caroline

Malin - mine gleder - sa...

Ønsker deg masse lykke til med å nå målene dine - og det har jeg stor tro på at du vil klare! :D

Ha en flott dag <3

Klem klem

Har en drøm... sa...

Så flinke dere er som lager lister da;) Det skulle virkelig vært gjort her! Er så utrolig mye småtterier som skulle vært gjort, men soim aldri blir noe av - ganske irriterende!!

Men jeg håper og få til og male/bytte ut noen møbler i løpet av året, få malt kjøkkenskap/bytte dører og litt annet småpirk:)
Og det hadde ikke vært feil og pusse opp soverommet heller...:)

Gøril sa...

Så mange mål dere skal nå, men så mye morro og da.. Badet og vasken kommer til å bli kjempefin.. Misunnelig;-)
Og WOW for en forandring du har gjort med kroppen din. Imponert. Her sitter enda 15 kg for mye etter graviditeten, og det virker ikke som de har tenkt srg noen vei heller;-) På tide å skjerpe seg!!!
Og til slutt må jeg si at jeg kjenner meg igjen i den sosiale biten... Strikkepinner foran tv`en i ukedagene.. Jeg burde virkelig bytte ut et par kvelder med trening....
Ha en fin kveld!

Klem fra Gøril

Linn sa...

Moro å lese :)
Kanskje jeg skal blogge om mine/våre også? Hmmm....

Lykke til med målene dere har satt,gleder meg til å se oppussingen :)

Pssst! Wow,så flink du har vært til å gå ned i vekt da :D

Lina sa...

Mange gode tankar her! :) håpar du får til det du har satt deg fore - det er alltid ei GOD kjensle! ♥ og viktig å ha noko å strekka seg etter :)

Takk for koseleg helsing hos meg ♥

Lina