12. januar 2012

Bruktbutikken skuffet denne gangen!

Denne så vi på Fretex, kostet 2500,- dyrt syns jeg, men veldig lekker da!

Som jeg skrev så vidt igår var meg og mamma på en bruktbutikk-runde igår, vi tenkte å ta turen opp til Skien og besøke diverse butikker der.. En butikk vi virkelig gledet oss til og besøke er "Skrot-tor", dere som er kjent i området vet nok hvem butikk jeg mener.. en kjeller full av masse skatter, man kan gå der i evigheter å se på alt det rare, morsomme, stygge og også vakre som befinner seg der!!

Vi var det i fjor og var superfornøyde, vi fant masse fint til en billig penge - slik det SKAL være på slike skrot-handlere! Men, igår fikk vi en skikkelig skuffende opplevelse!
Jeg fant meg to små lamper, som jeg tenkte å ha i stuevinduene, de var veldig søte, med glass kuppel, ledningene var jo såklart klare for utskiftning, men kuppelen var fin! Fant også en "hekla" duk..

Vi kommer til kassen, og jeg spør hva hun skal ha... dama ser på lampene å sier 400 KR, jeg bare: HVAAA? 400kr for disse lampene, hun måtte vel tulle med meg tenkte jeg?, men nei.. dama mente de var veeeeeldig gamle, noe jeg begynte å "krangle" på, for de var nok ikke SÅ gamle! å da sier den lite hyggelige damen:" Nei, om jeg myyyser så ser jeg at nei de er ikke gamle".. så 300KR, da får du med duken gratis! Eh.. fortsatt alt for dyrt sa jeg, for jeg så en lignende lampe bare med farget kuppel det sto 50kr på, og det var den prisen jeg liksom tenkte å betale.. 50kr stykk for lampene og max 20kr for duken..

Jeg begynte å bli litt smålig irritert og spurte hva hun skulle ha for bare duken.. jo duken skulle hun ha 100KR for! Ehm, da kunne jeg for søren dra til en butikk og kjøpe en NY maskin-hekla duk til en rimeligere penge..

Nei vett du hva.. jeg ga henne både lamper og duk å takket for meg! Skuffet, og ganske sjokkert! 

Denne butikken er kjent for å ha lave priser og når dette møter meg blir jeg rett og slett sur.. denne dama trodde tydeligvis hun jobbet i en fancy lampebutikk eller lignende.. hvis ikke kanskje hun blakka seg helt på julegavene i fjor så hun trengte ekstra cash?

Så, usikker på om det blir flere "skrot-tor" turer i fremtiden :( 

Å ja, jeg ler av hele hendelsen, for damas oppførsel var bare tragikomisk.. 
Opplevd lignende på skattejakt noen gang? ;)Ha en fin Torsdag alle sammen,
post signature

14 kommentarer:

Anonym sa...

Ja dette er så frustrerende! Opplever det stadig på gjenbruksbutikken..
Det er tross alt ting folk har kastet! Vurderte å ta over den selv så jeg vet at det er null utgifter på lokalet.. Selvfølgelig skal man tjene litt når man driver noe, men blir det for dyrt så mister man bare kunder..
Tøft at du satt fra deg tingene og gikk synes jeg :)
klem fra Laila

2nes sa...

Hei, jeg er en ivrig bruktbutikk, fretex besøkende og kjenner meg litt igjen i innlegget ditt. Før kunne man virkelig gjøre kupp i bruktbransjen men nå som "alle" vil ha noebrukt har de skrudd opp prisene betraktelig. Til og med enkelte loppemarkeder kan man se at prisene er for høye. Har opplevd mange ganger at ting jeg finner på fretex er billigere i butikken. Da blir jeg irritert men så har jeg også opplevd og gjøre bra kupp på fretex men det er meget meget sjelden. Hilsen Tone :)

Kine sa...

Hei!

Så kjedelig å oppleve lite hyggelige mennesker når man er og handler.
Synes ikke sånne folk skal jobbe i salgsbransjen jeg altså.
Og ja man forventer jo at tingene er rimelige når det er brukt. For 400kr får man flotte NYE lamper i stedet. Så teit!

Ha en flott torsdag du også :)
Og takk for besøket i bloggen min :)

Hilsen Kine!

Vibeke sa...

Tusen takk for kommentar på bloggen min, det er veldig hyggelig :)
Nydelig blogg du har. Liker interiør smaken din!

Klem

Fjordheim sa...

Har opplevd noe lignende andre steder. Jeg gir heller ikke mer for varene enn jeg vil, så da lar jeg det heller være. Men til mer populært det blir med brukt, til dyrere blir det enkelte steder.
Ha en god dag :)

Marte sa...

Hu dama tenkte sikkert at "Oioi, her kommer en av disse interiørbloggerne, da må jeg passe på å ta meg godt betalt!"

;)

Takk for hyggelig kommentar forresten, slikt varmer i sjela ;)

Ha en fin dag!

Tommensgirl sa...

Oooi..for noen priser, er jo billigere å handle nytt da jo.. Godt du kan le av det i dag da:)
Ha en fin torsdag,søte.
Klem

Fabelaktig sa...

Jeg har ingen erfaringer og dele, men det hørtes helt overdrevent dyrt ut :)

♥Smil og klem♥
Maia

camilla sa...

Enig med deg!!Kjenner hele kosen med å lete etter bruktkupp er vekke når man må betale dyrere enn du kan få det nytt...:/
Men et tips...hvis du ikke vet det allerede...folk kaster utrolig mye!!og rundt om i landet finnes det jo slike byttebuer..?der kan du komme over det mest utrolige...og det gratis!!:)(Har faktisk sett den type kommoder også...så, ja..det går an..:))
Ha en fin dag!
Klem Camilla:)

Sukkertøy for øyet sa...

Hei og hopp :)
..dette var spesielt å høre..
hmmm...
NEI, er vel mitt svar.. Tor har ikke skrudd opp prisen,men han vet hva som er verdt mer enn annet. Min erfaring er også at damen som står der noen ganger ligger høyere i pris enn tor selv :/
Veldig trist å høre altså :(
...jeg er der minst 1 gang i uka, så jeg skal nevne det for han jeg *ler* Men SÅ enig med deg.. Dette hørtes aaaaalt dyrt ut... du gjorde det riktige :)

Klem Ida

Tonje Merethe sa...

Så kjedelig du fikk en sånn opplevelse der oppe da. Vi er ofte innom Skrot-Tor, og jeg har til nå bare hatt positive opplevelser. Ikke alltid jeg finner noe, men det er jo noe annet. Beste er å handle av han egentlig.
Har du vært borte på "Kjekt å ha" på Rugtvedt? Der har de av og til noen kjekke ting.

Ha en god helg!

På landet sa...

De er nok ikke alene om å ha skrudd opp prisene desverre :( Har en stor brukt butikk her som skulle være så billig, blir bare dyrere å dyrere. Billigere å kjøpe nytt. Synd siden gjenbruk sparer miljøet,men det burde spare lommeboka å mener jeg....

Forsatt god heg :)

Grønsdal Gård sa...

Heh...nå i disse shabby chic-tider så er det vel kanskje en kjent sak at bruktbutikker, som selger masse "søppel", setter opp prisene. Vår fine bruktbutikk begynte så fint med masse billige og flotte ting. Etterhvert gikk vel suksessen i hodet på eieren, og nå er alt virkelig overpriset. Det er ikke jeg som betalter 35-40kr for et Norgesglass, når jeg kan gå på Fretex og få de for en tier! Avogtil blir jeg bare helt sjokket over hvilke priser de innbiller seg at de kan få.... Håper du får finere opplevelser på andre bruktbutikker..Også får vi trøste oss med at vi snart går inn i loppis-perioden! Juhu! Ha en flott søndagskveld!

Anonym sa...

Lillelaila og andre som ikke er fornøyd....vet ikke hvilken butikk du refererer til som har gratis husleie, men Tor betaler ca 30000 i husleie pr.mnd. Du kan spørre ham, han er mer enn villig til å gi deg de opplysningene. Tor har utgifter på moms (220000)+oppkjøp av dødsbo, tømming av hus, leiligheter + husleie osv så hvis du tror det er gratis...???.
Tor sin butikk er helt unik og vi skal være glad den eksisterer. Uten den blir det kjedelig for alle som er på skattejakt, men dessverre vil den om ikke lenge bli borte til fordel for en REMA 1000 butikk. Men der er det jo billige faste priser;)