21. mai 2011

Sy eller hekle sammen?


Dette skjønne broderte bilde vant jeg inne hos Ingrid for en stund tilbake, er på jakt etter en ramme til det så jeg kan få det opp på veggen - var det ikke søtt? :) Noen tips til hvilken ramme jeg kan ha ? jeg tenker kanskje en litt gammel og slitt en.. hmm, vanskelig gitt, rart hvor kresen man er på noe så lett som en ramme.. ler ;)


Nå er jeg kommet så langt i heklinga av bestemorruter at jeg tenker å begynne å montere dette teppe mitt - kan hende jeg trenger litt fler lapper, men da får jeg hekle dem underveis, kjenner det klør i fingrene til og få det ferdig nå og se hvordan det blir.. Men så kommer spørsmålet, skal jeg sy eller hekle rutene sammen? å må jeg legge alle lappene utover først for å se hvilket mønster jeg ønsker? jeg har heklet i litt forskjellige fargekombinasjoner osv.. Kjenner jeg gruer meg litt til denne jobben altså - så kom gjerne med tips til hvordan gjøre det lettest og finest mulig!Blåser bort her i Langesund idag også, men blomstene vokser og trives ihvertfall .. Og Oliventreet mitt begynner å få nye skudd *Jippi* så da har jeg kanskje ikke klart å drepe det i løpet av vinteren likevel? Isåfall er jeg meget stolt ;)


Nå er det litt husarbeid og så håndarbeid resten av kvelden tenker jeg,
post signature

13 kommentarer:

. sa...

Hekle de sammen blir myye penere! :D Finnes fine og enkle teknikker på dette, luuurer på om det er video på garnstudio? Litt usikker.. Selv lærte jeg det av en kollega på nattevakt jeg var på :)

Lille Frøken Jensen sa...

Jeg sydde sammen mitt teppe så heklet jeg en kant rundt hele teppe etterpå, men kanskje det blir finere når du hekler det i sammen.
Lykke til ivertfall, gleder meg til å se det ferdige resultatet:)
Ønsker deg en fin lørdagskveld
Klem fra Jorunn

Mette, Fjellro-sa ♥ sa...

Å, for eit søtt bilde du har fått:) Forstår at du vil ha rette ramma... og ei gammel, litt slitt høyrest kjempefint ut!
Trur også hekling vert finaste;)
Flott at planta kvikna til ☺
Nyt kvelden kjære du♥
Klem frå Mette.

Anette sa...

Så skjønt det bildet var-enig med deg,hadde passet med en slitt og gammel ramme:)
Flink du er og hekle,kommer nok til og bli lekkert:)
Ha en fin lørdag,klem klem:) <3

Siv Toril sa...

Hei! Så flink du har vært med heklingen din:)
Jeg tror jeg ville heklet teppet sammen. Lykke til! Klem

Fossestua sa...

Jannicke! DU er genial! Takk for supert tips om å bruke den bilmatten under kattedoen! At jeg ikke tenkte på det selv! Har to katter, og støvsugeren er i daglig bruk pga all sanden de drar med seg fra kattedoen som står under trappa i glassgangen. Iler til Europris igjen på mandag :)

Kjempesøtt bilde du viser :)Gøy med pakke i posten! Hadde sikkert blitt kjempefint i en gammel ramme :)
Ang teppet så er ikke jeg den rette til å komme med anbefalinger om hva du skal gjøre, fnis. Kan ingenting av håndarbeid, så det overlater jeg til de som kan det ;)
Ønsker deg en fin søndag
Klem fra Lise

Maias Fabelaktige Verden sa...

Hei min vakre bloggvenn!
Så heldig du er som har vunnet et så søtt og herlig bildebroderi. Jeg har ikke peiling på håndarbeid og sånn, så jeg har ingen tips til deg, dessverre.

Er innom for å ønske deg og nydelige Keegan en deilig søndag!
Klem

Hanne Margrete sa...

Så fint bilde du har fått:) Kanskje du kan kjøpe en billig ramme og male i en av fargene fra bildet?
Jeg ville heklet sammen rutene, for har erfart at de lett spretter opp i sømmene hvis man syr de sammen... Og så må du noklegge de utover for å finn et system. Jeg holder på med et teppe og må snart gjøre det samme!

Klem fra Hanne:)

Anonym sa...

Så flink du er!!! :) Goood søndag til deg ♥ Klem ♥

Anonym sa...

Jeg tror at jeg ville heklet det sammen. Mindre tråder å deste = mindre arbeid. Bare vær oppmerksom på at "lappene" blir litt større når du hekler de sammen.
Gleder meg til å se det ferdige resultatet!
Klem

To Ju Mama sa...

Søtt bilde, er enig med deg at en slitt ramme hadde vært fiiint;)) Og så filnk du er å hekle. Klem

Siri sa...

Hei!

Jeg syr sammen mine denne gangen. Det blir mye penere enn når jeg heklet iallfall. Når jeg syr får jeg ikke den store kanten bak.

Prøv deg fram! ;-)

Ha en god søndag. Klem Siri

Camilla Jin sa...

Jeg har laget et babyteppe med bestemorruter, og jeg heklet dem sammen. Jeg tok selvfølgelig ingen bilder før jeg gav det bort... Men det ble veldig fint med rutene heklet sammen og med en heklekant i kontrastfarge rundt hele greia. Veldig lurt å legge dem utover også, bare sånn at du får det som du vil ;) Husk også at når du har satt sammen alle rutene, så blir det mye mindre enn du tror...

klem, camilla jin