27. april 2011

Håndarbeid er i vinden igjen ..


Håndarbeid har blitt ganske "in" de siste årene føler jeg, og det er ikke lenger bare bestemødre som strikker, hekler og broderer - jeg tenker da den tidligere generasjonen! Men nå er det liksom kult og lage sine egene ting og det er jo litt morsomt :) Jeg har alltid likt håndarbeid og var ikke store tulla når jeg satt på fanget til bestemor å lærte å strikke, gikk for det meste i skjerf den gangen ;))

Jeg skal ikke skryte på meg og være så dreven nå heller, men jeg prøver ihvertfall og blir faktisk ganske stolt når jeg får det til også, sånn som den monster-ull-buksa jeg strikket til lillesøster til jul, litt små feil her og der, men hey - det var den første buksa jeg noen gang strikket og kun ved hjelp av internet ingen annen hjelp ;)

Nå holder jeg på med dette bestemorrute-teppe mitt som jeg håper og komme i mål med snart, veldig koselig og sitte med og det blir så gøy å se resultatet når jeg er ferdig!:)

Så nå vil jeg vite om du driver med håndarbeid, eventuelt hva?

Å dere, Tusen takk for at dere er så søte på innlegget under her, litt deilig at det ikke bare er jeg som er dårlig husmor på akkurat dette punktet - å nå skal jeg ta mottoet til Jennifer "Det henger seg til" ;) haha, du er super snuppa!!:))


Ha en fin kveld alle sammen..
post signature

17 kommentarer:

Mrs Lia sa...

Strikker på et teppe til "tepper til Nepal"for å støtte en god sak.
Og jeg broderer ord og utrykk som jeg syr på kjøkkenhåndklær og duker..:)

Tovepia sa...

Synes det er så flott at håndareid er "in" igjen, for jeg har vært med på flere trender..men jeg har holdt på gjennnom alle:O))

Petrine sa...

Blir lite håndarbeid på denne tiden av året, hvertfall som har med garn og gjøre. Men det jeg desidert har gjort mest av når det gjelder strikking er tova tøfler. Kjapt og enkelt.
Og så hender det at jeg drar fram symaskinen av og til.

Kul monsterbukse du har strikket forresten :)
Ha en fin kveld!

Monica sa...

Heihei :) Av det du har vist frem på bloggen din, vil jeg jammen si du er veldig flink og kreativ med håndarbeidet :)
Kjempebra at det er "in" med håndarbeid synes jeg, viktig å ta vare på denne kunsten :) Jeg var så heldig å få symaskin til jul, så det blir mest maskinsying på meg - og da mest puter :) Får ikke nok! Holder på å lære meg å hekle nå, det går tregt :)
God onsdagskveld! Klemklem

Ingrid sa...

Jeg har drevet med håndarbeid siden jeg var 3 år gammel. Og egnetlig følt meg ganske ensom blant folk på min egen alder med den typen hobbyer. Men har møtt flere og flere med årene som driver med det. Jeg broderer, syr hardangersøm, strikker og hekler.

LykkeLise sa...

Ja jeg syns alle bestemorting er blitt in igjen jeg...hihi...både håndarbeid, blomster, interiør, livsstil...ja det meste;) Veldig mange flinke damer rundt i blogglandia, og jeg syns d er kjedelig at jeg aldri har lært meg å strikke eller hekle eller sy... ekstra kjedelig å ikke kunne strikke nå jeg har blitt mor.

Og stryking, det gidder ikke jeg heller;) hihi...no worries;)

Klem klem

GITTE sa...

Hei!
Jeg later som jeg hekler... Var veldig ivrig i påska, men nå har det jaggu dabbet litt av:)
Er veldig glad i symaskinen til mamma.... Tok jo ikke symaskinsertifikatet for ingenting:)

God kveld til deg!
Klem Gitte

Hanne Margrete sa...

Håndarbeid er kjempegøy! Har drevet med det siden jeg var liten, med opphold av og til. Da jeg var 14 eller 15 strikket jeg en nusselig babygenser som barna mine brukte da de var babyer. Jeg strikker, hekler, broderer og syr! Liker å variere:) Kjempetøff den monsterbuksa! Og blir gøy å se lappeteppet ferdig:)
I helga skal jeg prøve å finne garn til et babyteppe i bestemor-ruter. Skal snart bli tante og gleder meg til å begynne med heklenåla!

Ha en fin kveld, klem fra Hanne:)

Maias Lille Verden sa...

Hei stjerna!
Håndarbeid er såå koselig! Jeg er veldig glad i å brodere jeg da... Jobber med ett sengetøy til Ylva nå... skal vise på bloggen senere :-)

Nydelige ting du viser! Den monsterbuksa var konge!

Klem

Daisys home sa...

Takker for hyggelig kommentar :)
Nei når det kommer til håndarbeide da er jeg håpløs.Men synest det er morro å se på hva andre kan få til..
Ha en fortsatt fin kveld,klem sissel

Englehagen sa...

Akkurat nå skal jeg strikke et babyteppe for venninna mi har fått en liten prins <3
Jeg synes strikking er utrolig gøy og avslappende.Det sies jo at det er like avslappende som å meditere så det er bare å strikke i vei:) :) Klem

Bente sa...

Jeg er vel ganske avhengig av håndarbeide. Syr, strikker og mye annet. Det er jo morsomt, da, ikke sant?

Klem

Silje sa...

At duken din er litt skrukket, spiller da altså ingen verdens rolle... Jeg beundrer deg (og alle andre) som driver med håndarbeid!! Det er så utrolig mye fint som lages, og monsterbuksa var jo rett RÅ!! : )
Jeg finner liksom aldri strikkepinnene selv desverre...

igi sa...

Jeg driver med det meste av håndarbeid egentlig. Hekler, strikker, broderer.... er avhengig av å ha et prosjekt liggende. Blir som meditasjon for meg å sitte og gjøre noe med hendene.
Klem

Anette sa...

Mye fint man kan lage!:)Jeg er ikke noe særlig på det området,men skulle ønske jeg var det:)Jeg får begynne i det små og lære meg;)
Ha en flott dag,klem Anette:)

Silje sa...

Jeg har heklet et pledd og strikket to gensere + sydd et lappe-sengeteppe. Men så sa det plutselig stopp :) Det er tidkrevende - og jeg klarer ikke pusle med ting litt og litt. Har jeg begynt, får jeg ikke ro i rumpa før det er ferdig. Og det skal helst være ferdig på 3 timer. Av den grunn blir ikke håndarbeid avslappende - det blir stressende! He he..

Håper du har en fin kveld!

Klem fra meg

Anne-Marthe er meg! sa...

De monster buksene er jo super råe :D stilig at du fikk til en slik da :D Det sender jeg fint bort til mamma når den tid kommer at ungene mine skal ha en sånn :) Jeg er også av en typen som liker å prøve litt, og er kjempe stolt når jeg får til ulike typer håndarbeid :)

ha en fin helg Jatte :D Klem fra Anne-Marthe :)